Intervenție Salvamont! Bărbat salvat de pe munte cu elicopterul

de | 18.02.2024 08:25 | Național, Eveniment

  • Intervenție Salvamont!
Un bărbat de aproximativ 30 de ani a fost salvat sâmbătă, 17 februarie de pe munte cu ajutorul unui elicopter. Acesta era blocat la urcarea spre Vârful Turnu din munții Piatra Craiului.
Astăzi, în jurul orelor 16:00, Serviciul Public Local Salvamont Zărnești, a primit solicitare telefonică prin Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont, sā intervinā în cazul unui tânăr de aproximativ 30 de ani, blocat în partea superioara din Padina Hotarului, la urcarea spre Vf Turnu”, au precizat salvatorii montani în mediul online.
interventie salvamont
Bărbatul nu a mai putut continua traseul deoarece acuza crampe musculare și exista riscul de hipotermie.
Aflându-se singur pe traseu, a constatat cā nu mai poate continua ascensiunea, atât din cauza stārii zāpezii cât și a imposibilitāții de deplasare (acuza crampe musculare)”, au mai transmis salvamontiștii. 
A fost nevoie de intervenția unui elicopter.
Având în vedere condițiile de iarnā, puținul timp rāmas pânā la lāsarea întunericului, dificultatea traseului precum și existența riscului de hipotermie, s-a luat decizia solicitārii sprijinului aero prin POA Brasov, pentru a soluționa cazul cât mai rapid. În urma intervenției, tânārul a fost extras și coborât în siguranțā”, au mai adăugat cei de la Salvamont Zārnești.
interventie salvamont
Reprezentanții Salvamont Zārnești recomandă turițtilor să fie prudenți în alegerea traseelor montane.
Pe această cale, mulțumim POA Brașorecomandă v pentru promptitudine, colaborare și sprijin permanent! O nouā misiune încheiatā cu succes!
Serviciul Public Local Salvamont Zārnești, vā recomandā încā o datā prudențā în alegerea traseelor montane, informare prealabilā și vā asigurā sprijinul permanent!”, au mai adăugat salvatorii montani.
Foto: Facebook Serviciul Public Local Salvamont Zărnești
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Salvamont

Ultimele articole