Intrare gratuită. Muzeul Național Brătianu sărbătorește Zilele Europene ale Patrimoniului

de | 16.09.2023 09:17 | Cultură, Ștefănești

Muzeul Național ”Brătianu” a vernisat vineri trei expoziții temporare care vor putea fi vizitate gratuit, astăzi (în intervalul ora 9.00 – 17.00, cu ultima intrare la ora 16.00), cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului.

O primă expoziție reunește întreaga donație a unei familii pasionate de istorie și de obiecte rare. ”Am intitulat această expoziție „Prietenii MN Brătianu” și ne dorim să facem, an de an, expoziții, sub această titulatură, cu donațiile valoroase care intră în patrimoniul Muzeului”, au transmis reprezentanții Muzeului Național Brătianu. Cea de-a doua expoziție reunește costume populare din următoarele zone ale țării: Vâlcea, Bucovina, Bacău, Muscel, Dolj, Sibiu și Banat. Expoziția se intitulează „Simboluri universale în portul tradițional românesc” și în deschiderea vernisajului a vorbit de aceste costume Diana Ilisei, în calitate de expozantă și de invitată. Cea de-a treia expoziție reunește portretele membrilor familiei Brătianu realizate de Mădălina Sandu, o tânără artistă de la Liceul de Artă „Dinu Lipatti” din Pitești.

Sursă foto: Facebook Mihai Alexandrescu.

Actul original de sfințire al Bisericii de la Curtea de Argeș

În ultimii ani, în patrimoniul Muzeului Național Brătianu, au intrat, prin bunăvoința donatorilor, obiecte rare, unele chiar unicat.  Mihai Alexandrescu, directorul Muzeului Național Brătianu, le-a mulțumit donatorilor și i-a asigurat că dorință pe care au avut-o față de instituție este îndeplinită, și anume toate obiectele donate sunt și vor fi expuse publicului vizitator

”Momentul de rezistență al evenimentului a fost ce-a de-a treia expoziție realizată integral din donațiile unei familii iubitoare de istorie.

Obiecte rare, unele chiar unicat, au intrat, astfel, în ultimii trei ani, în patrimoniul Muzeului Național Brătianu prin bunăvoința donatorilor care ne-au făcut imensa plăcere de a fi prezenți la eveniment. Aceștia au dorit ca numele lor reale și complete să rămână necunoscute. Aici trebuie menționat faptul că cei doi donatori au mai făcut, cu această ocazie, încă o donație Muzeului Național Brătianu: un tablou original cu Regele Carol I și cu Regina Elisabeta, o oglindă Bidermeier care, încă din timpul evenimentului, și-a găsit locul în ”Odaia Vizirului” și actul original de sfințire al Bisericii de la Curtea de Argeș.

Le mulțumim și îi asigurăm că singura dorință pe care acești oameni generoși au avut-o față de instituție este îndeplinită, și anume toate obiectele donate sunt și vor fi expuse publicului vizitator”, a scris Mihai Alexandrescu, directorul Muzeului Național Brătianu după deschiderea celor trei expoziții.

Sursă foto: Facebook Mihai Alexandrescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

De unde se strânge gunoiul? Piteștenii la Ziua Națională de Curățenie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bacău | Banat | Brătianu | Dinu Lipatti | Dolj | Mihai Alexandrescu | Muscel | Muzeul Brătianu | Pitești | Sibiu | Vâlcea