Ce investiții se fac. Vin bani pentru Transfăgărășan!

de | 13.06.2023 09:16 | Știri, Câmpulung Muscel, Județean, Național, Pitești, Politic

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat un contract pentru ”sporirea siguranței rutiere pe timp de noapte, prin semnalizarea sectoarelor de drum periculoase cu surse de lumină ce utilizează energia verde”. Contractul cuprinde, printre altele, și montare de parapete rutiere cu cabluri la marginea părții carosabile pe DN7C – Transfăgărășan.

Anunțul referitor la investițiile pe Transfăgărășan a venit de la PSD Argeș: ” Pentru echipa PSD Argeș, prioritatea numărul unu este infrastructura! Cel mai recent proiect este legat de Transfăgărășan, cel mai spectaculos drum din țară”.

Astfel, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat un contract de finanțare prin PNRR pentru sporirea siguranței rutiere prin semnalizarea sectoarelor de drum periculoase cu surse de lumină ce utilizează energia verde.

Sursă foto: Facebook PSD Arges

Contractul cuprinde:

  • Montare de parapete rutiere cu cabluri la marginea părții carosabile pe DN7C – Transfăgărășan și alte sectoare de drumuri montane;
  • Amplasare de parapete rutiere din beton;
  • Amplasare de parapete rutiere cu rulouri;
  • Amplasare de atenuatoare de impact echipate cu sistem de detecție accidente și monitorizare trafic;
  • Achiziție de sonete pentru montarea și întreținerea parapetului metalic;
  • Achiziție de sisteme pentru protejarea lucrătorilor care efectuează intervenții de urgență la infrastructura rutieră.

Valoarea totală a proiectului este de 13.479.341 de lei, fără TVA, iar durata totală a acestuia este de 42 de luni.

Recent CNAIR a lansat și anunțul pentru consultarea de piață având ca obiect „Elaborare Documentație de avizare a lucrărilor de intervenții DN 7C, km 104+000 – km 130+800 (Transfăgărășan)” prin care se vor face lucrări iasupra drumului existent, pentru ca circulația sa fie deschisă tot timpul anului sau pentru o perioadă de timp cât mai îndelungată și pe secțiunea de drum cuprinsă între km 104+000 (Piscul Negru) și km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă).

Sursă foto: Facebook PSD Argeș.

Citioți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Guvernul Ciolacu. Cine sunt miniștrii vehiculați

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PSD Argeș