anchetaonline.ro

Investiții majore la Căteasca

de | 21.11.2023 14:45 | Județean, Administrație

  • Reprezentanții CJ Argeș anunță investiții majore în comuna Căteasca.
investiții la Căteasca
Marius Nicolaescu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, a vizitat, împreună cu primarul Liviu Năstase, DN 702G. Din cei 14 kilometri lungime ai drumului județean,10 kilometri au fost reabilitați printr-un parteneriat încheiat între Consiliul Județean și Consiliul Local Căteasca. Ceilalți patru kilometri vor fi modernizați, în aceeași formulă, în 2024.
Vreau să mulțumesc Consiliului Județean pentru acest parteneriat și pentru că a avut încredere în capacitatea noastră de a moderniza acest drum intens circulat. La anul vom finaliza de modernizat și restul drumului și, din ceea ce am înțeles, și porțiunea afectată de la DJ 704C va fi realizată tot la anul” , a declarat Liviu Năstase, primarul comunei Căteasca.
investiții la Căteasca
Marius Nicolaescu: „Căteasca este unul din principalii noștri parteneri”
Într-adevăr, Căteasca este unul din principalii noștri parteneri. Iată că, după ce anul trecut am asfaltat aproape în întregime DJ 704C, varianta ocolitoare a podului închis de la Căteasca, anul acesta a fost modernizat, tot prin parteneriat, și acest drum, 702G. Cu siguranță că, la anul, vom reuși să finalizăm și modernizările porțiunilor rămase pe ambele drumuri. Suntem deschiși în permanență la astfel de parteneriate, pe de o parte pentru că reușim, iată, să finalizăm investițiile mult mai rapid și, pe de altă parte, pentru că nu am reuși singuri să intervenim pe toate drumurile, în contextul în care rețeaua județeană de drumuri județene însumează 1200 de kilometri, una din cele mai lungi din țară. Noi încercăm să ne ținem de cuvânt, iar ceea ce am promis în 2020 iată că începe să se concretizeze. Îl felicit pe primarul Liviu Năstase și echipa sa pentru implicare, pentru că iată, face o echipă foarte bună și alături de Consiliul Județean Argeș”, a transmis vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.
investiții la Căteasca
Stația de epurare, o investiție de aproximativ 200 de miliarde de lei vechi, care deservește practic jumătate din comună, a fost următorul obiectiv vizitat. De precizat că pentru această investiție urmează să fie făcută recepția în perioada următoare.
Este o investiție din fonduri proprii de care era nevoie. Avem peste 20 de kilometri de canalizare în această zonă, și peste 2000 de locuitori din patru sate beneficiază de apă curentă și canalizare. Avem și alte peste 400 de noi cereri de branșare la rețeaua de canalizare. Deja avem un proiect pentru o nouă stație de epurare care va acoperi restul comunei, stație de epurare care sperăm să fie dată în folosință peste doi-trei ani”, a mai adăgat primarul comunei Căteasca.
investiții la Căteasca
După stația de epurare, următorul obiectiv vizitat a fost o gospodărie de apă, o investiție de aproximativ 30 de miliarde lei vechi, care deservește locuitorii din satul Cireșu.
Cele două puțuri de adâncime pot asigura, dacă este nevoie și o rezervă pentru alte sate”, au mai transmis reprezentanții Consiliului Județean Argeș. 
Foto: CJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Căteasca