Ionuț Moșteanu: ”Orice plan ai avea duminică, nu uita să votezi pentru un Pitești Modern”

de | 06.06.2024 17:28 | Pitești, Politic

Ionuț Moșteanu, candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Municipiului Pitești, îi cheamă pe cetățeni să iasă la vot pe 9 iunie: ”Orice plan ai avea duminică, nu uita să votezi pentru un Pitești Modern”.

Candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Municipiului Pitești, Ionuț Moșteanu, a propus un plan de dezvoltare în care și-a trasat câteva domenii prioritare ”ale mandatului meu”:

  • Oraș educat

”Pentru a fi un oraș de succes, trebuie să fim un oraș educat.

Investiția în învățământ, în infrastructura școlară este de departe cea mai bună investiție și singura care poate genera progres. O știm cu toții. Pentru fiecare leu investit în programe școlare, în infrastructură educațională de calitate, se generează, pe termen lung, venituri de zeci de ori mai mari. O școală bună înseamnă tineri pregătiți pentru viitor, pregătiți pentru piața muncii.

Nu este părinte care să nu se întrebe: ”În ce cartier găsesc cele mai bune școli? Care e cea mai bună școală pentru copilul meu?”. În calitate de primar, în câțiva ani, vreau să pot răspunde la întrebările astea cu: ”Toate cartierele au școli bune, toate școlile sunt pregătite pentru dezvoltarea copiilor noștri”.

  • Oraș modern și corect administrat

”Administrația fără cozi. La un click distanță.

Pe modelul altor primării, vom înființa o platformă online integrată pentru toate serviciile din Pitești, ușor accesibilă pentru toți piteștenii. Plata tuturor taxelor și toate informațiile utile se vor regăsi într-o singură platformă integrată.

Eliminăm birocrația locală prin integrarea bazelor de date din toate instituțiile, pentru a anula blocajele și drumurile inutile de la un ghișeu la altul. Nu e normal ca piteștenii să fie plimbați de la o instituție la alta, pentru că Primăria Pitești nu a reușit să aibă o bază comună de date.

Voi înființa Primăria 24/7, un serviciu unde poți ridica sau depune documente NON-STOP, serviciu prin care poți interacționa cu Primăria pentru ridicat avize, aprobări sau pur și simplu informații publice”.

  • Infrastructură modernă în orașul nostru. Mobilitate urbană.

”Piteștiul are nevoie de proiecte majore de infrastructură care să decongestioneze traficul în puncte esențiale:

Podul Lânăriei – Sticlelor în Prundu

Pod peste Argeș la capătul drumului expres Pitești – Mioveni

Revitalizarea fostei centuri a Piteștiului prin reproiectarea fluxurilor de trafic pentru traversarea rapidă a Piteștiului pe axa Prundu – Bascov

Realizarea străzii de legătură între Calea Bascovului – C-tin Brâncoveanu – Bascov

Vom promova transportul durabil, adaptând Piteștiul la noile modele de transport public și privat. Pitești – un oraș pentru biciclete. Trebuie să creăm infrastructura necesară care să unească toate punctele importante ale orașului prin piste de bicicletă astfel încât să devină un mijloc de transport folosit și apreciat de toți piteștenii”.

  • Un oraș prosper

Implicarea comunității de afaceri în deciziile orașului.

Targuri de investiții și târguri de locuri de muncă.

Construim un centru expozițional și de conferințe pentru a pune Piteștiul pe harta turismului de business.

Sprijinirea forței de muncă în funcție de calificare

Investim în micile afaceri

Parc industrial pe locul CET Sud (Lângă Petrochimie)

  • Oraș curat, oraș verde, oraș sănătos

”Analize sociologice realizate la nivelul Piteștiului au scos la iveală că principalele trei probleme cu care se confruntă cetăţenii în cartierele în care locuiesc au legătură cu mizeria. Doi din patru piteșteni au probleme cu gunoiul, cu mirosul urât sau probleme de infrastructură de canalizare. Pentru unul din patru piteșteni, cea mai întâlnită problemă are legătură cu lipsa spaţiilor verzi şi /sau a locurilor de joacă sau a infrastructurii de petrecere a timpului liber.

Vom analiza fiecare teren în parte și vom concepe un plan unitar pentru a reda cât mai mult spațiu verde piteștenilor”.

  • Un oraș viu

”Orașul nostru trebuie să devină unul din care niciun tânăr să nu mai vrea să plece. Locurile de muncă de calitate sunt un obiectiv, dar pentru a vrea să rămâi și a te bucura să locuiești în Pitești ai nevoie de un oraș accesibil, plin de spații verzi, de revitalizarea Pădurii Trivale, piste de bicicletă și un transport public de calitate. Putem face asta prin susținerea vieții culturale în Pitești, așa cum se întâmplă în orașe precum Brașov ori Timișoara. Putem susține mediul de afaceri, împreună cu Primăria, să transformăm Piteștiul într-un oraș în care oamenii să se relaxeze cu muzică, teatru, artă, spectacole.

Un oraș vibrant”.

Sursă foto: Ionut Mosteanu

Citiți, de asemenea, anchetaonline.ro:

Ionuț Moșteanu: ”Duminică, vino la vot! Avem o șansă istorică să modernizăm Piteștiul!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole