Ionuț Moșteanu: ”Riscă să fie desființat inclusiv Muzeul Național Brătianu din Ștefănești”

de | 16.08.2023 18:53 | Știri, Administrație, Cultură, Județean, Lifestyle, Național, Pitești, Politic, Ștefănești

Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul argeșean Ionuț Moșteanu, susține că Muzeul Național Brătianu din Ștefănești riscă să fie desființat prin OUG-ul care privește reorganizarea bugetară. ”O ironie amară” face ca această decizie să vină în timp ce PNL este la guvernare și are portofoliul de ministru al Culturii.

Liberalii sărbătoresc în fiecare an ziua de naștere a partidului la Vila Florica sau Muzeul Brătienilor.

”Dacă OUG-ul austerității va fi adoptat, 61% dintre instituțiile de cultură din România riscă să dispară.

Riscă să fie desființat inclusiv Muzeul Național Brătianu din Ștefănești, un loc plin de istorie pentru liberalii autentici, pentru Argeș și România.

O ironie amară să vedem cum Vila Florica, simbolul al liberalismului autentic și un reper istoric pentru Argeș și întreaga Românie, să fie desființat tocmai sub guvernarea PNL.

PNL-iștii actuali au reunțat oricum la orice valori liberale. Ei nu mai au nimic din onoarea familiei Brătienilor. Însă vila Brătienilor, deși folosită adesea pentru petrecerile de partid, nu este despre PNL și politică. Este despre istoria noastră, despre procesul de modernizare al României.

Domnule Nicolae Ciucă, măcar acum, în ultimul ceas, arătați puțină onoare și curaj. Opuneți-vă lui Marcel Ciolacu și opriți masacrul din Cultură! Arătați că nu sunteți liderul PNL care a desființat Muzeul Brătianu.

Aștept și de la alți membri PNL, de la Alina Gorghiu, de la toți cei care până mai ieri ne îndemnau „să votăm cu PNL pentru a scăpa de PSD”, să reacționeze public. Muzeul Brătianu nu trebuie desființat”, scrie pe pagina de Facebook purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu.

Foto descriptiv. Sursă foto: muzeulnationalbratianu.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Astăzi are loc vernisajul expoziției ”IconArT – artă tradițională iconografică”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Vila Florica

Ultimele articole