ITM Argeș: Amenzi în valoare de 37.000 de lei

de | 13.09.2022 11:32 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Firmele din domeniul forestier au fost în atenția inspectorilor ITM Argeș, în perioada 18 iulie-22 august. Instituția a desfășurat o acțiune de verificare a respectării modului de utilizare a echipamentelor de muncă și a tehnologiilor de exploatare în parchetele forestiere, inclusiv la transportul tehnologic al masei lemnoase pe drumurile forestiere.

În domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii ITM au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 37. 000 de lei.

itm arges forestier control 2 - ITM Argeș: Amenzi în valoare de 37.000 de lei

Printre neregulile descoperite de inspectorii ITM s-au numărat -neinstruirea din punct de vedere al securității și sănătății în muncă la angajare ori periodic a muncitorilor, neasigurarea controalelor medicale ori neasigurarea exploatării fără pericole a instalațiilor de ridicat.

Prin aceste acțiuni, inspectorii ITM își doresc c-Creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi lucrătorilor din domeniul exploatării forestiere, dar și dispariția neconformităţilor constatate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Un nou protest la fabrica METAL INDUSTRY

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ITM