Din iunie. Unitățile de cult se pot înscrie pentru programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice

de | 14.03.2024 09:55 | Național, Economic

Ministerul Mediului anunță că înscrierile pentru Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru unitățile de cult, instituțiile publice/entitățile juridice non-profit din domeniul asistenței sociale vor avea loc în perioada 17 iunie, ora 10:00 – 19 iulie, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului.

Înscrierile se fac prin intermediul aplicației informatice pusă la dispoziție pe site-ul www.afm.ro. Programul are un buget de 250 milioane lei, iar cuantumul finanțării este de maxim 1.000.000 lei și se acordă în procent de 100% din contravaloarea cheltuielilor eligibile.

Categoriile de solicitanţi eligibili sunt:

  • unitățile de cult care aparțin cultelor religioase recunoscute din România;
  • instituțiile publice/autorităţile administraţiei publice centrale şi/sau locale din sistemul național de asistență socială;
  • entitățile juridice non-profit, acreditate pentru furnizarea de servicii sociale, potrivit legii.

”Finanțăm prin acest program sisteme de panouri fotovoltaice cu o putere minimă de 30 kW și maximă de 200 kW pentru biserici, entități din sistemul național de asistență socială, ONG-uri din domeniu. Este un program ce va aduce multe lucruri bune, mai ales celor care beneficiază de aceste serviciile sociale. Primăriile, ONG-urile, unitățile de cult ce își vor instala panouri fotovoltaice vor plăti mai puțin pentru energie electrică. Finanțarea este 100%, practic primăria sau centrul social nu trebuie să pună niciun ban”, a punctat ministrul Mircea Fechet, potrivit informării publicate.

Sursă foto: Facebook Ministerul Mediului.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

S-a lansat cea mai mare licitaţie din Argeş din toate timpurile: 188 milioane euro!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Mediului

Ultimele articole