Jandarmii argeșeni – la datorie pentru siguranța cetățenilor de Floriile Ortodoxe și Paștele catolic!

de | 07.04.2023 10:41 | Știri, Eveniment, Județean

Jandarmii din județul Argeș vor fi prezenți la datorie în acest sfârșit de săptămână de Floriile Ortodoxe și Paștele catolic, cu scopul asigurării măsurilor de ordine și siguranță publică în zona lăcașurilor de cult unde se vor desfășura manifestări religioase prilejuite de Duminica Floriilor Ortodoxe și Paștele catolic.

Astfel, jandarmii din cadrul structurilor de ordine publică ale inspectoratului vor acționa pe raza județului Argeș pentru siguranța cetățenilor și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

De asemenea, urmează să fie asigurate măsuri de ordine și siguranță publică pe raza județului Argeș, în special, în zona lăcaşurilor de cult unde se vor desfăşura manifestări religioase, dar şi pe căile de acces către acestea, în zona parcurilor şi a locurilor aglomerate (târguri, adunări publice), cu scopul descurajării persoanelor care tulbură ordinea şi liniştea publică sau comit alte fapte antisociale.

Totodată, în această perioadă vor fi constituite patrule și echipe de intervenție care să fie în măsură să intervină pentru soluționarea unor situații deosebite ce pot apărea pe timpul executării misiunilor.

De asemenea, jandarmii din Argeș vor fi prezenți, tot în acest sfârșit de săptămână, în data de 08.04.2023, la Sala Sporturilor Pitești Arena, pentru a asigura măsurile de ordine publică pe timpul desfășurării meciului internațional de handbal feminin dintre România și Portugalia.

Având în vedere prognoza meteo, jandarmii montani sunt pregătiți să acorde sprijin în caz de nevoie, iar pentru a evita producerea unor situații neplăcute, vă reamintim că este necesar să respectați regulile de siguranță, să vă echipați corespunzător zonei montane și să nu vă aventurați pe traseele turistice după lăsarea întunericului sau fără echipamentul adecvat.

Tuturor participanţilor la manifestările de orice natură organizate în această perioadă le recomandăm să manifeste răbdare, să respecte indicațiile jandarmilor şi să evite implicarea în conflicte de orice natură, iar dacă sunt însoțiți de copii să îi supravegheze cu atenție, să acorde atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor personale și să solicite sprijinul jandarmilor, fie direct, fie prin apelarea numărului pentru apeluri de urgență 112 în cazul în care sunt victime sau martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială.

Să aveți Sărbători binecuvântate, iar celor care își serbează onomastica de Florii le urăm un sincer și călduros La mulți ani!”, transmite IJJ Argeș.

 

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Cutremur în această dimineață în România!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole