O argeşeancă va judeca procesul lui Vlad Pascu în dosarul accidentului de la 2 Mai

de | 29.05.2024 20:30 | Din ediția tipărită, Eveniment, Importante, Lifestyle, Național, Pitești

🔻 Unul dintre cele mai mediatizate procese din România, cel în care tânărul bucureştean Vlad Pascu este judecat pentru accidentul înfiorător pe care l-a produs anul trecut la 2 Mai, are, începând de săptămâna trecută, un nou magistrat. Cea care va instrumenta de la zero cazul ce a şocat şi revoltat totodată o ţară întreagă este o judecătoare din Argeş, Claudia Berevoescu, şefa Judecătoriei Mangalia, acolo unde are loc procesul.

CSM a aprobat săptămâna trecută transferul judecătoarei Ancuţa Popoviciu de la Judecătoria Mangalia la instanţa similară din Constanţa. Ancuţa Popoviciu este cea pe mâna căreia a intrat iniţial, în mod aleator, procesul lui Vlad Pascu şi care a fost intens criticată pentru lipsă de profesionalism şi necunoaşterea dosarelor pe care le judecă, după ce la unul din termene a întrebat cu nonşalanţă dacă Sebastian Olariu, unul dintre tinerii ucişi în accidentul de la 2 Mai, este în sală! Momentul l-a şocat pe tatăl băiatului decedat, care a ieşit plângând din sală spunând că judecătoarea a întrebat „unde este Sebastian” și a cerut buletinul băiatului.

Inspecția Judiciară a început o anchetă și a propus suspendarea judecătoarei până la finalizarea procedurilor disciplinare, însă solicitarea a fost respinsă de CSM, iar avocaţii familiilor victimelor accidentului de la 2 Mai au cerut recuzarea  Ancuţei Popoviciu, dar și cererea lor a fost respinsă.

Aprobarea transferului la Judecătoria Constanţa a reprezentat o manieră elegantă de a o scoate pe controversata judecătoare din completul care instrumentează dosarul, fără a ceda presiunilor opiniei publice, ale rudelor victimelor şi chiar ale colegilor din justiţie, care au cerut ca procesul să nu mai fie judecat de Ancuţa Popoviciu. Odată aprobat transferul, se impunea repartizarea dosarului către un alt magistrat şi a ajuns la Claudia Berevoescu, o argeşeancă ce a plecat din judeţul natal în 2010.

► Familia Berevoescu are mai multe proprietăţi în Argeş

Licenţiată în Drept la facultatea de profil a Universităţii din Bucureşti în 2000, Carmen-Claudia Berevoescu şi-a început cariera lucrând ca avocat stagiar vreme de aproximativ un an, după care s-a angajat ca jurist la Terra Sat, fosta companie de cablu TV care opera în Piteşti la începutul anilor 2000 şi care avea şi o televiziune pe vremea aceea. A rămas în companie şi după ce Terra Sat a fost preluată de Digi, până în 2008, când a intrat la Institutul Naţional al Magistraturii, pe care l-a absolvit în 2010.

După finalizarea cursurilor INM, Claudia Berevoescu a fost numită prin decret prezidenţial judecător la Judecătoria Mangalia, instanţă la care a rămas chiar şi după promovarea în grade superioare şi pe care astăzi o conduce.

Claudia Berevoescu este căsătorită cu Napoleon Titu Berevoescu, un scriitor şi un boem. Cei doi au împreună doi băieţi şi locuiesc la malul mării, unde deţin şi un iaht.

Deşi au plecat de 15 ani din Argeş, Claudia Berevoescu şi soţul ei au păstrat majoritatea proprietăţilor pe care le-au cumpărat sau le-au moştenit în Piteşti sau Berevoeşti, cu excepţia unui apartament pe b-dul I.C. Brătianu, pe care l-a vândut în 2021 pentru a-şi cumpăra un altul în Constanţa. În continuare, Claudia Berevoescu şi soţul ei deţin un apartament în cartierul Craiovei, precum şi o cotă parte din două case moştenite la Berevoeşti. Tot la Berevoeşti mai au şi câteva terenuri, unul de 8049,2 mp cumpărat de cei doi soţi în 2010, şi cotă parte din patru suprafeţe, terenuri intravilane sau forestiere, ce totalizează 4,2 hectare.

► Primul termen cu judecătoarea din Argeş la prezidiu

Dacă până acum Claudia Berevoescu a dus o viaţă liniştită la malul mării, iată că acum argeşeanca intră brusc în lumina reflectoarelor, având dificila misiune de a judeca unul dintre cele mai sensibile cazuri aflate pe rolul instanţelor din România în prezent.

În august 2023, Vlad Pascu a intrat cu maşina într-un grup de tineri, ucigând pe loc doi dintre ei şi rănind grav alţi trei. Şoferul se afla sub influenţa drogurilor şi a plecat de la locul accidentului fără să-i pese de vieţile curmate. Aflat în arest preventiv încă de atunci, Vlad Pascu este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

captura video Vlad Pascu Judecatoria Mangalia

Săptămâna trecută, Vlad Pascu a fost prezent pentru prima dată în sala de judecată, chiar la primul termen cu Claudia Berevoescu la prezidiu. Judecătoarea argeşeană a lăsat o primă impresie plăcută părţilor din dosar, prin modul calm și deschis în care s-a desfășurat ședința. „S-a intrat în normalitate”, a spus Cătălin Dragomir, tatăl studentei decedate în accident. De asemenea, noua judecătoare a menținut judecarea prin procedură simplificată formulată de Vlad Pascu după ce acesta și-a recunoscut vina.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

O procuroare din Piteşti îi va ancheta pe magistraţii cercetaţi penal

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole