anchetaonline.ro

La Salina Argeș imunizarea celor mici se face prin joacă!

de | 31.08.2022 14:03 | Știri, Județean, Lifestyle, Pitești

Efectele benefice ale peșterilor de sare, primele saline naturale, au fost descoperite și confirmate de-a lungul timpului. Istoria consemnează că refugiații adăpostiți în peșteri de sare în timpul invaziilor europene din Evul Mediu s-au dovedit a fi mult mai rezistenți la frig și au supraviețuit în număr mai mare decât cei care nu au beneficiat de speloterapie’’ -Prof.Dr T.Mihaescu, Medica Academica .

Practicată în saline, speleoterapia (grec. speleos = pestera) a fost descrisă ca aplicație medicală încă din 1843 și se utilizează și în prezent; metoda terapeutica se bazează pe efectele benefice ale aerosolilor uscați de sare, precum și pe regimul propice din punct de vedere al temperaturii, încărcăturii microbiene reduse și lipsa alergenilor din acest mediu.

Salinoterapia este o modalitate plăcută și lejeră pentru a fortifica sistemul respirator al copiilor.

 

salina Argeș

Reamintim faptul că în această perioadă, Salina Argeș vine cu o ofertă specială: pachetul pentru copii “ IMUNITATE ÎNAINTE DE COLECTIVITATE” cu reducere de 20% la toate abonamentele în perioada 22 august – 4 septembrie!

 

salina Argeș

 

Avantajele salinoterapiei sunt :

● combate simptomele neplăcute cauzate de afecțiunile respiratorii
● elimină senzația de nas înfundat
● inmoaie și elimină mucusul in exces din plămâni
● ameliorează tusea
● vindecă tusea permanentă
● reduce disconfortul și durerile cauzate de sinuzite și amigdalite
● înlocuiește tratamentul medicamentos (parțial – în unele cazuri)
● ajută la relaxare
● generează un somn mult mai liniștit
● întărește sistemul imunitar, prevenind astfel îmbolnăvirile când copilul este expus la viruși și bacterii în comunitate
● crește rezistența în fața bolilor de sezon (gripă, răceală etc.)
● oferă un sprijin important amigdalelor și polipilor, sarea având proprietăți antiinflamatorii

 

salina Argeș

În Salina Argeș, copiii au un spațiu dedicat lor, cu jucării și posibilitatea de a desfășura diverse activități distractive alături de alți micuți.

Întreaga încăpere este placată cu blocuri de sare cu o grosime medie de 30cm, aduse chiar de la salina din Slănic Prahova. Bulgării de sare folosiți sunt neprelucrați, așadar cristalele de sare sunt active, și nu sunt contaminate de toxine sau poluare.

Aerul este bogat în aerosoli salini, ioni negativi și minerale. Prin acțiunea sării, aerul se autopurifică și are calități dezinfectante, antioxidante și detoxifiante. În salină încărcătura microbiană este de 10 ori mai scăzuta decât cea din afara ei.

 

salina Argeș

 

Este important de menționat faptul că salinoterapia este recomandată începând cu vârsta de 1 an, cura având o durată de 10 zile iar efectele curei la salină pot persista până la maxim 2-3 luni după încheierea acesteia.

Copilașii sub 24 luni au nevoie de avizul medicului pediatru.

 

salina Argeș

Salina Argeș este situată în Pitești, în spatele Judecătoriei,

Mai multe informații puteți afla la numărul de telefon:  0771 287 146

Facebook: Salina Arges

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Prețuri mai mari la RCA pentru românii cu vârsta sub 30 de ani

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | salina Argeș