Laboratoare inteligente pentru cinci licee din Argeș

de | 28.05.2023 12:37 | Știri, Economic, Județean, Național, Pitești

Mai multe unități de învățământ din Argeș sunt pe lista celor care vor beneficia de cel puțin un laborator inteligent. Ministerul Educației a publicat lista finală cu unitățile beneficiare în cadrul apelului ”Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor”. Aici găsiți lista beneficiarilor.

”Intrăm în linie dreaptă pentru dotarea cu 1.435 de laboratoare inteligente în liceele, colegiile, școlile profesionale și palatele/cluburile copiilor din România.

Alocăm în acest sens 420.898.371 lei (fără TVA) prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

1.120 de solicitanți vor beneficia de cel puțin un laborator inteligent, dintre aceștia 315 vor beneficia și de un al doilea laborator”, se arată pe pagina de Facebook a Ministerului Educației.

Printre beneficiile laboratoarelor inteligente:

  • vor contribui la adaptarea metodelor pedagogice școlare și extrașcolare la noile tehnologii;
  • vor permite alfabetizarea digitală și tehnologică a elevilor, aceștia având șansa de a-și antrena propriile abilități și competențe digitale de bază și avansate necesare pe piața muncii în prezent și în viitor;
  • vor permite instruirea cadrelor didactice pentru utilizarea echipamentelor de tip ”smart lab”.

Din Argeș sunt pe listă următoarele unități: Liceul Tehnologic Constantin Dobrescu; Colegiul National ”Ion C Bratianu”; Liceul Teoretic ”Iulia Zamfirescu”; Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni; Liceul Tehnologic Auto Curtea de Argeș.

Foto descriptiv. Sursă foto: Edupedu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cetățeanul cu nr. 20.000.000 – un argeşean abonat la contracte cu CJ și Primăria Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei