Larisa Vlăsceanu: Toți avem calități diferite, care – atunci când sunt valorificate corespunzător – pot asigura un traseu de succes

de | 08.03.2023 11:30 | Lifestyle, Din ediția tipărită

Unele femei sunt născute cu dorința de a reuși și – analizându-le parcursul –  pare că dețin mixul perfect de pasiune, curaj, determinare și motivație continuă pentru a realiza proiecte de succes, cu multă muncă și puțin somn.

Este și cazul Larisei Vlăsceanu, auditor financiar, expert contabil și reprezentant al mai multor structuri profesionale și de business. Și-a asumat un traseu care a presupus infinite și extenuante provocări în materie de studiu, pregătire continuă și concursuri. A reușit însă după ani de efort și dedicare să atingă obiectivele setate și se canalizează cu entuziasm către noi provocări, care includ – printre altele – o extindere regională a serviciilor pe care le coordonează.

Este tiparul perfect de femeie care a reușit în carieră și în viață, combinând trăsăturile esențiale ce determină succesul sexului frumos în societatea contemporană: pasiune, asertivitate, abilitatea de a îmbrățișa necunoscutul, determinare, foarte bună comunicare și respect față de cei din jur.

”Cred – în egală măsură – că empatia este una dintre cele mai valoroase trăsături ale unei femei. Mulți tind s-o trateze ca pe o slăbiciune, dar – în realitate – este unul dintre cele mai puternice puncte forte cu care ne naștem. Ne permite să interacționăm cu ceilalți la un nivel superior, ne dezvoltă sistemul de relaționare interpersonală, ne dezvoltă intuitivitatea. La fel recunoștința. Ca femei, tindem să apreciem mai mult mentorii și colegii de muncă ce ne sprijină să ne atingem obiectivele, contribuind astfel la un mediu de lucru mai plăcut și la dezvoltarea unei atmosfere pozitive.”, explică Larisa Vlăsceanu o serie dintre avantajele native pe care reprezentantele sexului frumos le au.

Larisa Vlasceanu2 - Larisa Vlăsceanu: Toți avem calități diferite, care - atunci când sunt valorificate corespunzător - pot asigura un traseu de succes

Domnia-sa este, personal, un exemplu în această direcție, alegând – pe tot parcursul profesional și public – să se implice în numeroase proiecte, multe dintre ele cu puternice conotații sociale. A acționat pe tiparul liderului care nu crede că trebuie să obțină succesul de unul singur și că este mult mai important să îți atingi obiectivele de orice natură înconjurat de oameni de calitate, de parteneri cu care împărtășești aceleași valori. Pe lângă ambiție și dedicare, Larisa Vlăsceanu consideră că este la fel de important să acționezi de fiecare dată mânat de cele mai bune intenții și să arăți că ai, întotdeauna, puterea de a merge înainte și de a te ridica chiar și atunci când intervin dezamăgiri sau eșecuri temporare.

Legat de existența unui model menit să îi influențeze evoluția, Larisa Vlăsceanu declară: ”Ca femei, și nu numai, tindem de multe ori să ne raportăm și să ne evaluăm pe noi însene, uitându-ne spre realizările altora. Dar, din punctul meu de vedere – după cum a spus Theodore Roosevelt – «comparația este hoțul bucuriei.» În mod corect, toți avemcalități diferite, care – atunci când sunt valorificate corespunzător – pot asigura un traseu de succes. Este mai sănătos să ne bucurăm de reușitele noastre decât să încercăm permanent să ne ridicăm la standarde setate de alte femei sau alte persoane de tip model.”

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Livia Trancă: Femeile contemporane pot avea o carieră profesională foarte bine orientată și, în egală măsură, își pot asuma eficient rolul în familie!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Larisa Vlasceanu

Ultimele articole