anchetaonline.ro

Livia Trancă: Femeile contemporane pot avea o carieră profesională foarte bine orientată și, în egală măsură, își pot asuma eficient rolul în familie!

de | 08.03.2023 11:00 | Lifestyle, Din ediția tipărită

Toate femeile care reușesc să atingă succesul în domeniul lor au o serie de caracteristici comune. Este însă  nevoie de timp, dedicare și autocunoaștere pentru a deveni conștiente de ele și pentru a le cultiva. Un exemplu bun e pasiunea pentru ceea ce fac, mai ales când direcția aleasă este o profesie de credință. Este și cazul avocatei Livia Trancă, o prezență respectată și mereu activă a sistemului de justiție din Argeș. Membru al Baroului din anul 2002, Livia Trancă a învățat cu determinare și cu mult efort cum să devină un nume, cum să câștige inimile și încrederea clienților și colegilor săi, cum să își construiască o reputație profesională.

”În activitatea pe care o desfășor ca avocat, apreciez că sucesul vine, în primul rând, printr-o temeinică pregătire profesională și – ulterior – printr-o foarte bună comunicare cu justițiabilii, cu clienții. Prin abilitatea de a înțelege și de a rezolva în mod favorabil problemele acestora. Nu în ultimul rând, este important să ai abilitatea de a te face înțeles în fața instanței de judecată, printr-o expunere cât mai relevantă și convingătoare a cauzelor susținute”, explică Livia Trancă.

Livia Tranca 2 - Livia Trancă: Femeile contemporane pot avea o carieră profesională foarte bine orientată și, în egală măsură, își pot asuma eficient rolul în familie!

Deși abilitățile și experiența profesională pot contura un traseu, acestea nu sunt – în opinia avocatei argeșene – suficiente pentru a reuși cu adevărat. Lor le trebuie adăugate pasiunea de a profesa și respectul față de cei din jur. În egală măsură, în viziunea Liviei Trancă, reprezentantele sexului frumos au nevoie de susținere personală pentru a bifa cu adevărat împlinirea.

”Consider că, pentru o femeie din zilele noastre, este foarte important succesul în cariera pe care a ales-o, dar că – pentru atingerea lui – este extrem de necesară și susținerea de care femeile beneficiază din partea familiei în tot ceea ce fac. Împlinirea vine, în mod egal, și din rolurile de soție și mamă pe care femeile din ziua de azi le îndeplinesc cu brio. Femeile contemporane pot avea o carieră profesională foarte bine orientată și, în egală măsură, își pot asuma eficient rolul în familie, în raport cu partenerii și copiii, ceea ce este cu adevărat de apreciat. “, explică avocata Livia Trancă.

În ceea ce privește modelul feminin pe care domnia-sa îl apreciază și la care se raportează, alege o doamnă de fier a domeniului său de activitate, o doamnă care a reprezentat o sursă de inspirație și mentorat pentru reprezentantele sexului frumos care profesează avocatura cu ambiție și orientare către rezultate.

”În profesia de avocat, un model demn de urmat prin poziția în fața instanțelor de judecată și față de colegii de breaslă a fost, dintotdeauna, pentru mine, doamna avocat Paula Iacob. Sunt convinsă că dânsa a inspirat – prin atitudinea demnă, prin eleganța pledoariilor și prin deosebita pregătire profesională – multe generații de avocați. De asemenea, un alt gen de doamnă foarte bine pregătită în domeniul în care a activat și pe care o admir în continuare este medicul Ana Aslan, care a pus bazele geriatriei ca specialitatea medicală, în țara noastră, într-o perioadă în care, în România, nu se știa nimic despre acest domeniu. Studiile domniei-sale au generat rezultate uimitoare și uimesc inclusiv astăzi. Apreciez că cele două reprezentante ale sexului frumos pe care le-am menționat au desfășurat o activitate de pionerat în domeniile respective, punând în practică metode noi și deosebit de interesante pentru perioadele în care și-au desfășurat activitatea.”

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ingrid Alexandrescu: Ambiția și loialitatea față de client, față de profesie și față de tine însuți sunt elementele-cheie ale succesului!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Livia Trancă