“Liniuțe” pe DN73, în Mărăcineni! S-au dat singuri de gol, pe internet

de | 12.04.2023 21:06 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Informații noi 21:06

Mai mulți tineri din judetul Arges au rămas fara permisele de conducere după ce, in miez de noapte, au vrut sa se dea mari cu caii putere pe care masinile lor îi au sun capote. Au mers kilometri întregi cu viteze amețitoare, făcând liniuțe. Si pentru ca treaba sa fie treaba, s-au filmat si au postat totul pe net. Așa politia a aflat și a intrat pe fir.

Aceste imagini sunt filmate pe Drumul National 73, intre Pitești și Brașov, în localitatea Mărăcineni din judetul Argeș, un drum cu patru benzi, câte două pe sens. Drumul de viteză a fost ales de mai mulți tineri pentru a arăta cât pot motoarele mașinilor.

Cei patru barbati, unul de 19 ani din București, altul de 21 de ani din Pitești, de 31 de ani, din Ștefănești, respectiv de 37 de ani, din comuna Rătești, și-au dat întâlnire special pentru intrecerea de pe drumul national. Au călcat accelerațiile la blana la întrecerea neautorizată. La această întrecere a participat și un al cincilea bărbat, de 22 de ani, din Pitești, care a dat startul cursei și a filmat.

După ce au văzut imaginile pe o rețea de socializare polițiștii i-au căutat și i-au găsit pe protagoniști. Le-au suspendat permisele nu pe o perioadă determinată, ci până la încheierea cercetărilor.

Până la finalizarea dosarelor vitezomanii nu mai au voie să șofeze.

Informații inițiale 16:14

“Liniuțe” pe DN73, în Mărăcineni! S-au dat singuri de gol, pe internet

Patru șoferi au rămas fără permise în urma unei întreceri neautorizată pe DN 73, în localitatea Mărăcineni.

După ce au apărut imagini în mediul online cu 4 bărbați care au luat parte la o întrecere de mașini neautorizată, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Arges s-au sesizat și au început primele cercetări în acest caz.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, în noaptea de 31 martie spre 01 aprilie a.c., patru bărbați, de 19 ani, din București, de 21 de ani, din Pitești, de 31 de ani, din Ștefănești, respectiv de 37 de ani, din comuna Rătești, ar fi participat, cu patru autoturisme, la o întrecere de mașini neautorizată, care a avut loc pe DN 73, în localitatea Mărăcineni.
La această întrecere a participat și un al cincilea bărbat, de 22 de ani, din Pitești, care a dat startul cursei și a realizat imaginile.”

În acest caz fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulație pe drumurile publice, în modalitatea participării în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice, prevazută de art. 339 alin. 2 din Codul Penal.

De asemenea, pe perioada cercetărilor, cei patru conducători auto au rămas fără permise de conducere, fiindu-le eliberate dovezi înlocuitoare, fără drept de circulație.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentele s-au petrecut și luarea măsurilor legale care se impun.

Teribilismul şi inconştienţa pot avea consecinţe grave şi pot duce la pierderea de vieţi omeneşti!

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș ne sugerează să conducem prudent

Viteza excesivă continuă să se situeze printre principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere.
Acest gen de curse au un grad ridicat de pericol nu numai pentru cei implicaţi, ci şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.Viteza ridicată de deplasare provoacă mărirea proporțională a distanței de frânare. Chiar dacă mașina corespunde din punct de vedere tehnic, nici cel mai bun conducător auto nu poate compensa această viteză, oricât de rapidă ar fi reacția lui.”

sursă foto infocs.ro

citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Și beat, și cu permisul anulat! Piteștean reținut de polițiști

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mărăcineni

Ultimele articole