Livia Trancă, avocat Baroul Argeș „Nu mă văd făcând altceva decât avocatura, iar ceea ce visam în adolescență este exact ceea ce fac acum!”

de | 15.02.2024 09:00 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Încă din copilărie și adolescență visam să ajung avocat și asta nu pentru că vedeam în filmele americane avocați celebri, cazuri celebre sau clienți la fel de celebri! Nu, îmi doream doar să devin avocat pentru a-i ajuta pe oameni în rezolvarea problemelor pe care le aveau, într-un stat ca România, în care drepturile cetățeanului nu erau și nu sunt mereu respectate.”, povestește, cu patos, apărătorul argeșean Livia Trancă începutul magnetismului pe care l-a exercitat asupra sa profesia de credință pe care a ales-o.

Astăzi, după ani de practică în Baroul Argeș, domnia-sa este un exemplu viu al faptului că – atunci când faci ceva cu pasiune, cu drag față de oameni și față de jobul ales – succesul și buna reputație nu întârzie să apară. Și că tu însuți ești un om împlinit și sufletește, și profesional, având bucuria de a face ceea ce te pasionează.

Pot spune că profesia de avocat – pe care o practic de când am terminat facultatea – este exact ceea ce mi-am dorit să fac în viață. Și o vreau în continuare! Nu mă văd făcând altceva decât avocatura, iar ceea ce visam în adolescență este exact ceea ce fac acum, din punct de vedere profesional!”

Și o practică cu dăruire, cu multă seriozitate, bună-credință, pregătire continuă și rezultate pe măsura grijii pe care o are pentru fiecare client și pentru fiecare speță.

Totul a decurs așa cum mi-am dorit, adică un portofoliu de cauze din diferite domenii de activitate, studiate și prezentate cu atenție și rezolvate înspre binele clientului!”

Povestește că cea mai grea încercare a fost cea din perioada pandemiei COVID, atunci când a simțit că nu își mai poate duce la capăt misiunea în parametrii de calitate cu care se obișnuise.

Am avut momente în care am crezut că nu mai pot să îmi exercit profesia! Era foarte dificil să-mi întâlnesc clienții personal, să discutăm problemele pe care le aveau de rezolvat. În paralel, instanțele erau foarte stricte cu programarea cauzelor, la intervale mari, pentru a se evita aglomerația. Am perceput această perioadă de doi ani ca fiind cea mai mare problemă a mea și a tuturor în a ne mai face meseria!”

Au trecut însă acele greutăți și, astăzi – evaluând ce stă în spatele rolului de exemplu de succes al generației sale în Baroul Argeș – Livia Trancă identifică drept o calitate esențială  puterea enormă de muncă, materializată atât în pregătirea continuă în raport cu o legislație aflată în permanentă schimbare, cât și în dedicarea cu care îmbrățișează fiecare speță, în răbdarea demonstrată față de clienți și față de instanțe pentru a obține rezultatul dorit. Se adaugă la acestea puterea de convingere, precum și capacitatea de a reține, rapid, informații și detalii importante.

Constanța pe care a demonstrat-o în ceea ce privește profesia aleasă a fost compensată de schimbări legate de pasiunile personale, tânăra avocată descoperind, pe drumul său, noi oportunități și hobbyuri. La loc de cinste sunt călătoriile:

Am descoperit, în ultimii 15 ani, că îmi place foarte mult să călătoresc, să văd locuri noi, să cunosc oameni, să discut cu ei, să vizitez muzee, galerii de artă, restaurante și cafenele, să cunosc gastronomia altor țări!  Singurul regret pe care îl am este faptul că nu am suficient timp pentru a călători atât de mult cât îmi doresc!”, mărturisește domnia-sa, făcând primii pași în 2024 cu o atitudine pozitivă: „Îmi doresc, profesional, să fiu și să rămân cât mai eficientă în rezolvarea tuturor litigiilor clienților mei! Și, de asemenea, să am aceeași putere de muncă ca și până acum!”

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: