Lucrările la Colegiul „Armand Călinescuˮ vor fi gata înainte de finele anului!

de | 23.01.2023 13:34 | Știri, Administrație, Din ediția tipărită, Pitești

Aflate în zona centrală a municipiului Pitești, clădirea și curtea Colegiului Tehnic „Armand Călinescuˮ sunt, încă din 2020, într-un amplu proces de reabilitare și modernizare. Obiectivul este finanțat printr-un proiect european a cărui valoare se ridică la peste 29 milioane lei. Termenul de finalizare a lucrărilor este 31 decembrie 2021, însă primarul Cristian Gentea a declarat că – la modul în care echipele din șantier își îndeplinesc sarcinile – data finală va fi cu mult mai devreme decât cea specificată în contract.

În cadrul procesului de reabilitare a Colegiului Tehnic „Armand Călinescu” s-a urmărit:  »termoizolarea construcțiilor existente; »refacerea instalațiilor electrice, termice, sanitare și de incendiu; » înlocuirea acoperișului; »montarea unei tâmplării din lemn stratificat și PVC; » montarea unei noi centrale termice cu utilizare de cazane; »realizarea lucrărilor de consolidare și de eliminare a infiltrațiilor de apă; » amenajări exterioare.

Business Hub – finalizat cu 7 luni mai devreme

business hub - Lucrările la Colegiul „Armand Călinescuˮ vor fi gata înainte de finele anului!

Și la Business Hub lucrările sunt avansate, termenul de finalizare fiind devansat cu 7 luni. „Constructorul și-a luat angajamentul să încheie până la 31.05.2023, cu toate că termenul final este 31.12.2023”, a menționat primarul Cristian Gentea.

Executantul lucrărilor este asocierea formată din SC Valah Construct Grup SRL (lider), SC Tehno Fluid  Solutions SRL – SC Advanced Structural Design SRL, cu  subcontractanții SC Argedava Construct SRL, SC Total Electroconstruct VG  SRL și SC Elmas SRL.

Clădirea din Frații Golești, care a fost foarte mulți ani neutilizată, are acum o nouă înfățișare. Valoarea lucrărilor de modernizare este de circa 11 milioane lei, bani proveniți din fonduri europene nerambursabile. Incubatorul de business de la Pitești are rolul de a facilita inițierea și dezvoltarea de întreprinderi inovative, bazate pe tehnologii avansate, în domeniul cercetării – dezvoltării. În primul an, aici vor fi incubate 16 firme care vor activa în domeniul cercetării – dezvoltării. Poate fi rezident al Business Hub orice operator economic nou-înființat, IMM, care funcționează într-un domeniu de activitate aferent sectorului specific incubatorului de afaceri – cercetare – dezvoltare. Această calitate o poate deține maximum 3 ani, timp în care are la dispoziție spațiul, servicii administrative, instruire specializată, dar și servicii de marketing și de mentorat, servicii juridice și de contabilitate.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: