Lucrul la autostrada Pitești-Sibiu va devia traficul pe rute de coșmar!

de | 02.02.2024 13:45 | Din ediția tipărită, Administrație, Național

După ce loturile Piteşti-Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş-Tigveni vor fi finalizate, tot traficul spre Sibiu-frontiera maghiară de la Nădlac va fi descărcat în DN 73C. Acesta este unul dintre cele mai degradate drumuri naţionale, iar specialiștii în infrastructură avertizează că nu va putea face faţă traficului pe care ar trebui să-l preia.

Pe cele două loturi menţionate, constructorii WeBuild (pe Piteşti-Curtea de Argeş) şi Porr Construct (pe Curtea de Argeş-Tigveni) lucrează bine. Ambii sunt cu lucrările înaintea graficelor contractuale. Prin urmare, e de aşteptat ca lotul Piteşti-Curtea de Argeş (30,35 km) să fie deschis circulaţiei spre finele anului viitor. Mai departe, până la Tigveni (9,86 km), termenul de finalizare a lucrărilor e decembrie 2026. Dar aproape sigur va fi şi acesta devansat.

Partea proastă e că şoseaua Curtea de Argeş-Râmnicu-Vâlcea (DN 73C intră pe acest traseu la Blidaru, aproape de Râmnicu-Vâlcea) e într-o stare catastrofală. Acest drum a fost asfaltat temeinic ultima dată în anul 1986, acum aproape patru decenii!

 

Foto Digi24

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Stare de alertă epidemiologică instituită în România, din cauza gripei

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: autostrada Pitești Sibiu

Ultimele articole