Maratonul pentru Educație Antreprenorială! Competiție de idei de afaceri – provocare pentru adolescenții argeșeni

de | 10.04.2024 12:50 | Județean, Din ediția tipărită, Economic

Pe data de 12 aprilie, se va desfășura ediția a II-a a Maratonului pentru Educație Antreprenorială, organizat de către CONAF (Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin) Argeș, găzduit de Filarmonica din Pitești, începând cu ora 10.30.

maraton educatie antreprenoriala arges

Aceasta este o competiție de idei, în cadrul căreia 13 echipe, formate din elevi proveniți din opt colegii naționale și licee argeșene, își vor  prezenta planurile de afaceri în fața unui juriu de prestigiu, care le va evalua ideile de business și le va acorda punctaje pe baza unei grile de evaluare. Pe lângă faptul că vor avea ocazia de a vedea dacă au vocație de antreprenor, tinerii vor primi diverse premii, unele în bani, iar primele trei echipe calificate vor promova în etapa națională a Maratonului, care va fi organizată în București. Pe lângă aceste trei premii financiare, elevii vor primi un premiu de excelență oferit de către Rotary Club Pitești, un premiu oferit de către Money Gold și multe alte premii atractive.

Maratonul pentru Educație Antreprenorială, ediția a 2-a, este cel mai amplu program național dedicat descoperirii vocației tinerilor, adresându-se liceenilor cu abilități antreprenoriale, profesorilor, dar și antreprenorilor care vor întâlni în adolescenții înscriși la concurs angajații de mâine sau chiar competiția viitoare.”, a declarat Andreia Dumitrică, președinta CONAF Argeș. Obiectivul principal al concursului este promovarea educației antreprenoriale practice în rândul elevilor de liceu și pregătirea acestora pentru un mediu antreprenorial competitiv. „Tinerii sunt cei cărora le vom lăsa pe mână construcția societății de mâine și este datoria noastră să îi învățăm cum. Repede, cu încredere și curaj.”, a explicat președinta CONAF, argeșeanca Cristina Chiriac.

maraton educatie antreprenoriala arges

Evenimentul se desfășoară în cadrul Pactului pentru Educație Antreprenorială semnat de către CONAF, Federația Patronală Petrol și Gaze împreună cu Ministerul Educației și Cercetării pentru susținerea și dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor și introducerea, începând cu anul 2020, opțional, în școlile gimnaziale și liceu a orelor de antreprenoriat. S-au alăturat acestui demers cele mai importante instituții ale județului Argeș: Consiliul Județean Argeș, Primăria Municipiului Pitești, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Filarmonica Pitești, precum și numeroși reprezentanți ai mediului de afaceri local.

CONFEDERAȚIA NAȚIONALĂ PENTRU ANTREPRENORIAT FEMININ – CONAF este organizația agilă, proactivă și întreprinzătoare puternic concentrată în identificarea, centralizarea și propunerea soluțiilor, pe termen mediu și lung, pentru problemele reale și de maximă urgență din mediul antreprenorial românesc.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Dr. Alexandra Ciocârlan, noul Șef al Secției de ATI de la Județean. Cunoscutul medic a ales SJU Piteşti cu un obiectiv

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: