Marcel Ciolacu desemnat premier al României. Nicolae Ciucă ales președinte al Senatului

de | 13.06.2023 15:14 | Știri, Economic, Național, Politic

  • Tot astăzi, Nicolae Ciucă a fost numit președinte al Senatului!

nicolae ciuca - Marcel Ciolacu desemnat premier al României. Nicolae Ciucă ales președinte al Senatului

Foto Mediafax

Astăzi, 13 iunie, Marcel Ciolacu a fost numit de către președintele Klaus Iohannis, premier al României. Decizia vine la o zi după demisia lui Nicolae Ciucă.

Reamintim faptul că luni, 12 iunie, Nicolae Ciucă a demisionat din funcția de premier și tot în cursul zilei de ieri, Cătălin Predoiu a fost numit premier interimar și a convocat partidele politice la consultări.

Iată ce a declarat președintele Iohannis:

Cred că e potrivit să fac câteva remarci scurte.

Coaliția de guvernare a decis acum un an și jumătate, la constituire, să funcționeze pe un model nou pentru România, cu o schimbare a premierilor la jumătatea perioadei de guvernare.

Acest model până acum a funcționat foarte bine și sunt încredințat că va funcționa și în continuare.

Am avut în prima parte ca prim-ministru pe domnul Nicolae Ciucă, care a condus un guvern format din miniștri desemnați de partidele care sunt în coaliție, care au fost în coaliție.

România, în această perioadă, a trecut prin mai multe crize și datorită felului în care coaliția, Guvernul condus de domnul Ciucă au lucrat, România a trecut cu bine de criza energetică, de inflație, avem creștere economică și toate acestea sunt rezultatul unei munci intense. Nimic din aceste rezultate nu a venit de la sine.

Faptul că astăzi ne găsim aici ca să formalizăm rotația premierilor arată un nou nivel de implicare și seriozitate la nivelul coaliției de guvernare.

Românilor li s-a promis stabilitate și au primit stabilitate. Românilor li s-a promis o guvernare care rezolvă marile crize care s-au arătat deja la orizont atunci și au fost rezolvate.

În aceste condiții, după consultările pe care le-am avut astăzi, cred că nu este nicio surpriză, dar acum desemnez pentru poziția de prim-ministru al României pe domnul Marcel Ciolacu, pe care îl invit să formeze un guvern al Coaliției și să continue munca dedicată, serioasă, eficientă și eficate a Coaliției cu acest guvern care se va forma probabil în scurt timp.

Domnule prim-ministru desemnat, vă doresc mult succes în negocierile pentru formarea Guvernului și vă aștept pentru depunerea jurământului” a declarat Klaus Iohannis.

Tot astăzi, fostul premier Nicolae Ciucă a fost ales președinte al Senatului,

Acesta a primit 88 de voturi în favoare, din totalul de 114.

Doresc să vă mulțumesc în primul rând pentru modul în care ați sprijinit activitatea Guvernului României începând de la momentul în care senatului și-a intrat în mandat.

(…) Doresc să vă mulțumesc pentru votul dvs de încredere și să vă asigur că din această poziție, împreună cu dvs, vom continua să desfășurăm activitatea pentru îndeplinirea obiectivelor politice stabilite la nivelul coaliției și la sprijinirea întregii activități guvernamentale.

Avem proiecte care nu fac altceva decât să continue să modernizeze și să dezvolte România, pentru asta trebuie să ne desfășurăm activitatea și să găsim soluțiile, pentru a falicita, din punct de vedere legislativ, tot ce înseamnă obiectivele acestui proiect de țară”, a declarat Nicolae Ciucă. 

 

Foto: zcj.ro

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Nicolae Ciucă a demisionat! Încep procedurile pentru rotativa guvernamentală

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Predoiu | Klaus Iohannis | Marcel Ciolacu

Ultimele articole