Proiect adoptat în Cameră. Se reduce vârsta standard de pensionare pentru argeșenii din zona Pitești Bradu! 

de | 13.06.2023 15:17 | Știri, Județean, Național, Pitești, Politic

Camera Deputaților a adoptat azi un proiect de lege privind reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, pentru persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluare remanentă. Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

Astfel, deputații au adoptat astăzi proiectul PL-x nr. 155/2023 pentru modificarea art. 65, alin. (5), din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii. Proiectul adoptat prevede că pot beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, personale care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluare remanentă – pe o rază de 8 km în jurul localității în care se află site-ul contaminat – din cauza prelucrării ţiţeiului sulfuros, desulfurarea benzinei, a ţiţeiului parafinos şi neparafinos, a distilării ţiţeiului în vederea producerii păcurii şi a uleiurilor, extracţiei, preparării și arderii cărbunelui sau a şisturilor bituminoase, extracţia şi prepararea minereurilor cu conţinut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, de amoniac şi derivate ori de radiaţii din minereuri radioactive, hidrogen sulfurat, cianuri, pulberi metalice şi/sau de cocs metalurgic. ”Ca urmare a unui amendament depus de parlamentarii PSD de Argeș Simona Bucura Oprescu, Pavelescu Nicolae, Nicolae Georgescu și Remus Mihalcea, pe lista localităților în care se va acorda acest beneficiu a fost inclus și municipiul Piteşti, cu precizarea că măsura se aplică pe o rază de 8 km față de situl contaminat. Proiectul a fost adoptat de Senat în luna martie, iar Camera Deputaților este for decizional în acest caz, anunță PSD Argeș într-o inforamare publicată pe pagina de Facebook.

Foto dsecriptiv. Foto descriptiv Digi24.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ce investiții se fac. Vin bani pentru Transfăgărășan!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PSD Argeș