CFR Marfă: Cele două trenuri cu ajutoare au ajuns în Turcia

de | 14.02.2023 19:06 | Știri, Administrație, După subiect, Național

Cele două trenuri cu ajutoare ce au plecat zilele trecute spre Turcia au ajuns la destinație, a anunțat în urmă cu puțin timp cei de la CFR Marfă pe pagina de Facebook.

După ce Comisia Europeană a trimis României o solicitare prin Mecanismul European de Protecție Civilă (ECHO-ERCC), de a pune la dispoziție Republicii Turce, din rezerva rescEU, aflată pe teritoriul României, mai multe tipuri de produse de adăpost, date fiind responsabilitățile ce revin țării noastre, ca parte a proiectului Romanian ShelterCapacity (RO-Shelt) două trenuri de la CFR Marfă au plecat spre Turcia cu ajutoare. În primul tren marfar, care a plecat sâmbătă seara din București, erau 1.200 de corturi, 8.000 de paturi, saltele, perne, lenjerie şi alte materiale. Diferenţa până la 2.000 de corturi şi restul materialelor a fost trimisă cu al doilea tren, ce a plecat luni dimineață din stația feroviară București Vest, arată cei de la cfir.ro.

”Update: cele două trenuri CFR Marfă au intrat pe teritoriul Republicii Turcia cu ajutoarele puse la dispoziția populației ca urmare a activării planului rescEU de către Comisia Europeană”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a CFR Marfă.

Sursă foto: Facebook CFR Marfa.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ajutoarele pentru Turcia au plecat cu un tren CFR Marfă. Astăzi se încarcă al doilea tren

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | CFR Marfă | Turcia