Ana-Maria Sabie: Pentru a te simţi împlinit, trebuie să trăieşti în acord cu propria persoană, cu principiile și valorile pe care le ai!

de | 07.03.2023 18:30 | Lifestyle, Din ediția tipărită

Manager al centrului de limbi străine Libelo, Ana-Maria Sabie se numără printre doamnele care au ales să lupte pentru succes şi recunoaştere în carieră făcând ceea ce le place şi valorificând  – în antreprenoriat – o pregătire profesională anterioară solidă, dar şi determinarea cu care permanent acţionează într-un proces de continuă dezvoltare. Este pasionată de domeniul ales, de munca dedicată celor cu care interacţionează în cadrul centrului Libelo, de autoperfecţionare, de punerea în aplicare a valorilor sociale şi individuale în care crede cu tărie.

Ana-Maria SABIE

Atunci când vorbim despre succesul unei femei, Ana-Maria Sabie consideră că acesta se contabilizează ușor diferit față cel al unui bărbat, deoarece reprezentantele sexului frumos dispun de o serie de caracteristici cu care natura le înzestrează: atenția la detalii, empatia, grija față de cei din jur, simțul esteticului și al perfecționismul.

Fiind managerul centrului de limbi străine Libelo, recunosc faptul că aceste caracteristici feminine mi-au fost și îmi sunt de mare ajutor. Educația este un domeniu în care e nevoie de blândețe îmbinată cu fermitate, de empatie îmbinată cu disciplină, de flexibilitate, dar și limite clare, iar o femeie dispune de capacitatea de a îmbina în mod natural toate aceste elemente pentru a obține succesul.”, declară domnia-sa.

S-a raportat, de-a lungul timpului, la  multe femei care au contribuit la dezvoltarea domniei-sale și cărora le este recunoscătoare. Două dintre acestea, mărturiseşte Ana Sabie,  au avut însă un impact major asupra evoluţiei sale:

Cea mai importantă femeie din viața mea este mama mea care mi-a oferit suportul ei necondiționat precum și o educație solidă și principii și valori morale. Ceea ce mi-a oferit mama reprezintă baza pe care mi-am clădit toate realizările și îi sunt tare recunoscătoare. Cea de-a doua femeie, cea care m-a inspirat în business, este Ioana Blid, un lider de excepție, o femeie puternică și extraordinar de inteligentă. Ea m-a învățat cum să fiu un lider eficient și performant, să fiu disciplinată în business, cum să planific și cum să obțin cele mai bune rezultate, cum să mențin un echilibru între viața de familie și carieră, cum să fiu puternică, fermă și feminină în același timp. A fost și este un model pentru mine și multe alte femei și o felicit, pentru că a reușit să schimbe în bine viețile multor femei care aveau nevoie!”

În opinia managerului centrului Libelo, împlinirea este o măsură individuală, cu atât mai mult cu cât o femeie, ca şi un bărbat, poate avea numeroase domenii de interes.

O femeie se poate simți împlinită fie doar având grijă de copii, fie doar performând în cariera sa, ori fie avându-le pe ambele. Pentru a te simţi împlinit –  femeie sau bărbat – trebuie să trăieşti în acord cu propria persoană, cu principiile și valorile pe care le ai. Tipul de suport de care o femeie are nevoie, din nou, depinde de fiecare în parte, însă eu cred că familia și legăturile sociale joacă un rol major în obținerea succesului. Societatea are nevoie să se educe în privința îmbrățișării diferențelor dintre oameni. Este nevoie să învățăm să vedem frumosul din noi precum și din ceilalți… Poate din acest motiv eu am obținut succesul în domeniul meu, pentru că fiecare copil sau adult care vine la centrul Libelo să învețe este tratat ca o ființă unică și cu nevoi individuale la satisfacerea cărora întreaga echipă lucrează cu profesionalism și entuziasm.”, explică Ana-Maria Sabie.

Domnia-sa consideră sintagma „egalitate de gen” ca fiind incompletă, motiv pentru care nu este în totalitate de acord cu ea. Da, din păcate, încă mai există bărbați care se raportează la femei ca fiindu-le acestora superiori – arată Ana Sabie, însă consideră că acest aspect este în strânsă legătură cu lipsa bunului-simț, cu frustrarea acestora și o viziune îngustă cu privire la viață sau mediul de afaceri.

Din păcate, întâlnim și misandria în zilele noastre și trebuie să recunosc că îmi repugnă. Consider că o femeie trebuie să fie feminină, educată, empatică și cu puternice principii și valori morale.

 

Părerea mea este că un bărbat, față de o femeie, este doar diferit, niciunul dintre cei doi nu este superior celuilalt, ba chiar consider că se completează reciproc și împreună, unindu-și forțele și calitățile, pot face lumea mai frumoasă.”, concluzionează domnia-sa.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ana-Florina Dumitrescu: Învățând unii de la alții, putem asigura fiecărei femei și fete oportunitățile necesare pentru a reuși

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole