Marş alb în Franța – semn de omagiu după moartea medicului piteștean Traian Savu!

de | 02.02.2023 18:30 | Știri, Din ediția tipărită, Lifestyle

Moartea unui medic piteştean pe străzile din Montpellier determină autorităţile franceze să investească în infrastructura pentru biciclişti

Accidentele cauzate de starea proastă a străzilor sunt la ordinea zilei în România, însă atunci când astfel de evenimente au loc în ţări care se laudă cu o infrastructură bine pusă la punct, ele declanşează reacţii ferme din partea cetăţenilor. Moartea unui medic piteştean stabilit în Franţa, care şi-a pierdut viaţa în toamna anului trecut într-un accident de bicicletă, a stârnit indignarea locuitorilor din Montpellier, care săptămâna trecută au organizat un marş pentru a atrage atenţia autorităţilor locale cu privire la pericolele ce îi pândesc pe  biciclişti pe unele străzi ale oraşului.

Traian Savu, medic chirurg în vârstă de 44 de ani originar din Piteşti, profesa de mai mulţi ani în Franţa. Era fratele medicului stomatolog Răzvan Savu, proprietarului clinicii Medical Tours Company din Piteşti, şi avea doi copii mici, de doar doi ani, respectiv trei luni.

Medicul Traian Savu şi-a pierdut viaţa într-un accident de bicicletă

Pe 29 septembrie 2022, Traian Savu mergea cu bicicleta spre gara din Montpellier, acolo unde lua mereu trenul pentru a merge la Spitalul Universitar din Nîmes. După ce a depășit un alt biciclist, una dintre roțile bicicletei sale s-a blocat într-o șină de tramvai, medicul fiind aruncat de pe vehicul direct pe carosabil, unde s-a izbit cu capul de asfalt. Pentru că nu purta cască de protecție, impactul a fost mortal, Traian Savu stingându-se din viaţă în câteva minute.

În stația de tramvai unde acesta și-a găsit sfârșitul, au avut loc, în ultimii ani, mai multe accidente grave cu bicicliști, dar autoritățile locale din oraș nu au făcut încă nimic pentru a evita astfel de accidente. Joia trecută, aproximativ 100 de biciclişti au organizat un marş alb, adunându-se la locul tragediei, unde au adus o bicicletă albă, în semn de omagiu pentru medicul dispărut, ca îndemn la prudență pentru toți  ceilalţi biciclişti care trec prin zonă şi pentru a determina autorităţile locale să ia măsuri. „Vreau să ne transform durerea într-o acțiune care să aibă sens. Pentru ca ceea ce s-a întâmplat să nu se mai repete”, a spus văduva medicului piteştean, Layla Savu.

a1c64e91 7791 4582 bce8 d6ea1a924fbd - Marş alb în Franța - semn de omagiu după moartea medicului piteștean Traian Savu!

Asociaţia Vélocité, care a organizat marşul, a trimis aleșilor oraşului o serie de propuneri pentru îmbunătățirea traficului pe strada pe care Traian Savu s-a stins, iar municipalitatea din Montpellier a anunţa că în primăvară vor fi realizate lucrări pe bulevardul respectiv, urmând să fie îndepărtate piesele de infrastructură care prezintă pericol pentru biciclişti şi, în plus,  să fie amenajată o pistă de biciclete cu două sensuri pe una din benzile de carosabil.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Radu Perianu: „Ne dorim să atragem medici care să lucreze în județul Argeș, în spitale și la cabinetele de familie din mediul rural”

 

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Medical Tours Company | Montpellier | Traian Savu

Ultimele articole