Medicamentul care nu se va mai găsi în nicio farmacie din România

de | 12.06.2024 19:40 | Național, Lifestyle

Un medicament recomandat diabeticilor va fi retras de pe piața din România. Este vorba despre controversatul Ozempic, în toate cele trei concentraţii ale sale. De-a lungul timpului, medicamentul a fost folosit și drept metodă de slăbit, fiind recomandat inclusiv de vedete.

Potrivit news.ro, de la 1 august 2024, acesta nu se va mai găsi în nicio farmacie din România.

Conform informaţiilor primite din partea deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă (DAPP), medicamentul OZEMPIC (SEMAGLUTIDUM), în toate cele trei concentraţii (0,25 mg; 0,5 mg; 1 mg) şi sub formă de soluţie injectabilă în stilou injector (pen) preumplut, din motive comerciale, va fi disponibil în România doar până la data de 31 iulie 2024. Conform prevederilor legale, medicamentul OZEMPIC, nu va mai fi comercializat în România după această dată”, a transmis Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România, potrivit sursei citate

De asemenea, DAPP a transmis că, după 1 august 2024, Semaglutida va fi disponibilă persoanelor cu diabet zaharat de tip 2, în forma de comprimate orale, la recomandarea medicului.

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România precizează că producătorul şi-a luat angajamentul de a asigura pe piaţa din România cantităţi care să asigure întreg necesarul pacienţilor care suferă de diabet zaharat de tip 2 şi care primesc în prezent tratament cu forma orală conţinând această moleculă sau cărora medicii de specialitate le vor recomanda înlocuirea tratamentului injectabil cu tratamentul sub formă de comprimate orale.

Foto: newsweek.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Atenție, șoferi! Sunt anunțate transporturi agabaritice

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ozempic

Ultimele articole