Unul dintre cei mai respectați medici din ţară este noua şefă a secţiei ATI de la Spitalul Judeţean

de | 09.04.2024 07:30 | Din ediția tipărită, Importante, Lifestyle, Pitești

🔻 „Achiziţie” de marcă pentru sănătatea argeşeană: Unul dintre cei mai respectați medici din ţară este noua şefă a secţiei ATI de la Spitalul Judeţean 

Un foarte bun medic anestezist care până acum a profesat în Marea Britanie şi la spitale private din Capitală se alătură echipei Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. La începutul săptămânii trecute, a fost finalizat concursul pentru desemnarea noului şef al secţiei Anestezie – Terapie Intensivă (ATI), iar săptămâna aceasta în şedinţa Consiliului Judeţean Argeş urmează să fie validat rezultatul examenului prin care dr. Liana-Alexandra Ciocârlan devine medic-şef al acestei secţii.

► A lucrat la Brain Institute cu cei mai buni neurochirurgi din România

Dr. Alexandra Ciocârlan vine din Capitală şi este o personalitate în domeniu, având un CV impresionant. Astfel, medicul anestezist a lucrat anterior la Brain Institute din cadrul Spitalului Monza şi şase ani în spitale din Marea Britanie.

Potrivit prezentării de pe pagina Brain Institute, doctoriţa Ciocârlan  a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București în anul 2002, iar în 2010 a obținut Diploma Europeană în Anestezie și Terapie Intensivă. A făcut supraspecializări în anestezie și terapie perioperatorie în chirurgia vasculară, politraumă și neuroanestezie. Între 2010 și 2016 a făcut parte din echipa de medici ATI la Frimley Park Hospital, Royal Hampshire County Hospital (Winchester) și Royal Albert Edward Hospital (Wigan) în Marea Britanie. Întoarsă în țară în 2016 a lucrat la Spitalul Sanador, iar din iunie 2017 s-a alăturat echipei Brain Institute, unde a participat la intervenţii chirurgicale complexe, unele dintre acestea fiind premiere medicale în România.

La concursul organizat de SJU Piteşti şi desfăşurat luni, 1 aprilie, medicul anestezist Liana-Alexandra Ciocârlan a fost singurul candidat, fiind admisă pentru a prelua funcţia de medic-şef al secţiei ATI de la Judeţean.

► Un pas important în rezolvarea crizei medicilor ATI

Sosirea doctoriței Ciocârlan la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti reprezintă un pas important în rezolvarea crizei de medici cu care cea mai mare unitate medicală din judeţ se confruntă de o perioadă destul de lungă, secţia ATI fiind de departe cea mai lovită. De altfel, este de notorietate faptul că anul trecut, la un moment dat, SJU Piteşti rămăsese cu un singur medic anestezist, în persoana fostei şefe Luminiţa Galbenu, după ce treptat colegii săi fie plecaseră la alte spitale, fie se pensionaseră, fie aveau probleme serioase de sănătate.

Problema lipsei medicilor anestezişti de la Judeţean s-a acutizat după ce în primăvara anului trecut ordonanţa austerităţii, care a blocat angajările în sistemul public, a făcut ca nici spitalele aflate în criză de personal să nu mai poată organiza concursuri. Aşa s-a ajuns ca, la Piteşti, un singur anestezist să fie nevoit să facă faţă nevoilor unui spital cu 12 săli de operaţie.

► SJU Piteşti a lansat concurs de angajare pentru 17 medici noi

La începutul acestui an, guvernul a anunţat deblocarea posturilor vacante din sănătate, în vederea ocupării acestora prin concurs. Iniţial, au fost deblocate 7.600 de posturi în toată ţara, 12 în Argeş, niciunul la Judeţean.

S-au trimis documente peste documente, hârtii peste hârtii la minister pentru deblocarea posturilor din sistemul argeşean de sănătate. Se va reglementa  însă există premisele pentru a se remedia şi nu vom rămâne doar cu cele 12 posturi, în mod evident. Am sesizat deja aceste situaţii şi se va modifica anexa la memorandum, urmând să fie actualizată. Cel mai dificil este însă să îi convingi pe medici să vină, mai ales la Judeţean, unde posturile implică şi un volum mai mare de muncă.” – preciza în ianuarie preşedintele CJ Argeş, Ion Mînzînă.

În urma demersurilor autorităţilor judeţene şi ale conducerii SJU Piteşti, au fost deblocate şi posturile de medici de la cel mai mare spital din judeţ, iar la sfârşitul săptămânii trecute a fost anunţat concursul. Mai mult de jumătate din posturile vacante sunt chiar pentru anestezişti, încă o dovadă a situaţiei critice cu care se confruntă această secţie.

Astfel, potrivit anunţului, se organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a următoarelor posturi:

  • Secţia ATI – 3 posturi de medic primar, 6 posturi de medic specialist în specialitatea anestezie, terapie intensivă;
  • UPU-SMURD – 2 posturi de medic primar şi 3 posturi de medic specialist în specialitatea medicină de urgenţă;
  • Secţia de Diabetologie – 1 medic specialist în diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice
  • Secţia de Neurologie – 1 medic primar şi 1 medic specialist.

Dosarele de înscriere se primesc până cel târziu pe 19 aprilie, după selecţia dosarelor şi stabilirea punctajelor rezultate în urma analizei activităţii profesionale şi ştiinţifice a candidaţilor urmând să fie programate proba scrisă şi cea clinică sau practică.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Sute de bătrâni şi copii din Argeș au fost consultaţi gratuit de studenţii la medicină

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: