Meteo. Cum va fi vremea de Revelion și la începutul anului viitor

de | 27.12.2023 10:29 | Național, Lifestyle

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea, în întreaga țară, în următoarele două săptămâni, inclusiv de Revelion.

Administrația Națională de Meteorologie vine cu vești neașteptate privind evoluția vremii. Conform specialiștilor ANM, finalul de an aduce temperaturi de primăvară, relatează observatornews.ro

Prognoza ANM pentru 25 decembrie – 7 ianuarie

Conform meteorologilor, temperaturile se vor situa cu mult peste ceea ce ar trebui să se înregistreze la finalul lunii decembrie. În special, în Muntenia, Oltenia, Dobrogea și Moldova va fi mult mai cald decât este normal pentru această perioadă.

În Banat, valorile termice vor fi mult mai ridicate decât ar fi normal, în prima parte săptămânii. Maximele vor ajunge la 12-14 grade, iar minimele se vor situa în jurul a 2…4 grade. A doua săptămână vine cu temperaturi mai mici, însă vor continua să fie mai mari decât în mod obișnuit.

Și în Muntenia vom avea parte de temperaturi extrem de ridicate pentru această perioadă, până la data de 1 ianuarie. Maximele vor fi între 12 și 16 grade și minimele între 0 și 4 grade. Ulterior, se va răci treptat, iar maximele nu vor mai trece de 6 grade. Precipitațiile se vor extinde spre finalul intervalului.

Temperaturi ridicate vor fi și în Oltenia, între 25 și 30 decembrie. Vorbim de maxime situate între 12 și 16 grade și minime între 0 și 4 grade. Ulterior, vremea se va răci, iar mediile vor ajunge la 6 grade. După data de 2 ianuarie va fi o probabilitate mai mare în ceea ce privește apariția precipitațiilor.

Vremea la munte

Veste bună pentru turiștii care vor să profite din plin de vacanța de sărbători. Vremea va fi neobișnuit de caldă pentru acest anotimp.

Cei care vor ajunge la munte trebuie să știe că și aici vremea va fi deosebit de caldă, în special în prima săptămână a prognozei. Maximele vor fi între 4 și 8 grade, iar minimele între -2 și 2 grade. Temperaturile vor scădea în a doua parte a intervalului.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Sindicaliștii din Ministerul Finanţelor, Vamă şi ANAF intră în grevă japoneză

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM