Meteorologii anunță ger puternic, cu minime de până la -20°C

de | 07.01.2024 14:00 | Național, Importante, Lifestyle

  • Avertizare ANM!

O masă de aer polar din nord-estul Europei intră la noi în țară, aducând ger. Minimele vor ajunge izolat chiar și la -20°C, anunță meteorologii.

Începând de mâine, 8 ianuarie va ninge în mare parte a României. Locuitorii din sudul și sud-estul țării vor avea parte de ploi și de precipitații mixte iar izolat, vor fi ploi înghețate.

Șoferii trebuie să fie foarte atenți la drum deoarece în urma precipitațiilor și a temperaturilor negative, drumurile ar putea fi aluncoase.

anm anunta un val de frig si ploi violente 1 - Meteorologii anunță ger puternic, cu minime de până la -20°C

Foto Editia Verde

Marți, 9 ianuarie maximele vor depăși 0°C, local, în sudul țării, în timp ce în restul regiunilor vor rămâne sub pragul de îngheț. Meteorologii anunță că în nordul țării temperaturile se vor apropia de -10°C.

Sunt așteptate ninsori și în sudul țării pe marți, 9 ianuarie.

ANM mai anunță că în nord temperaturile se vor apropia de -15°C, iar în zonele înalte de munte ar putea ajunge la circa -20°C, în special în noaptea de luni spre marți.

Meteorologii mai precizează că toată săptămâna viitoare va fi rece.

 

Foto: romania-actualitati.ro

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Plecați la drum? Recomandări în condiţiile unui carosabil umed sau acoperit cu zăpadă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM

Ultimele articole