Metrorex! Grevă în urma masurilor de reducere a cheltuielilor

de | 14.11.2023 19:44 | Știri, Economic

Lovitură grea pentru compania Metrorex, în urma măsurilor de reducere a cheltuielilor luate de către Guvern.

Angajații sunt în alertă, după ce s-a decis retragerea tichetelor de masă pănă la sfârşitul anului. Aceștia ameninţă din nou cu greva generală.

Guvernul a venit cu o decizie la sânge pentru companiile de stat ce înregistrează pierderi semnificative. Acesta a transmis să reducă din costuri, iar una dintre măsuri vizează bonurile de masă.  Ele sunt acordate doar în limita unui plafon anual, deja depășit la societățile de stat, potrivit Antena 3 CNN.

Mai mult de atât, angajații trebuie să se aștepte la o nouă lovitură: nu se vor mai acorda nici prime, nu se vor plăti orele de noapte sau sporul pentru lucrul în condiții speciale.

Liderii de sindicat cer ca Metrorex și companiile feroviare să fie exceptate.

În prezent au loc negocieri şi se discută  ca salariaţii Metrorex să rămână cu aceste tichete de masă, potrivit preşedintelui Consiliului de Administraţie Metrorex, relatează B1TV.

Sursa foto Europa FM
Foto descriptiv

Citiți de asemenea pe anchetaonline.ro

Proiectul a fost pus în consultare publică. Liceele cu zero promovare la BAC rămân fără clasa a IX-a

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole