„Mica Unire”celebrată astăzi și la Costești

de | 24.01.2024 16:00 | Costești, Administrație

Astăzi, 24 ianuarie 2024 se împlinesc 165 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza.

Mica Unire de la 1859 a fost primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român.

În acest context, primarul orașului Costești, ing. Ion Baicea, a fost prezent la ceremonia de depunere de coroane, aducându-și omagiu eroilor și contribuind la consolidarea legăturilor comunitare.

la Costești

Prezența sa la eveniment subliniază importanța acordată istoriei și valorilor naționale în comunitatea locală. Ceremonia solemnă a avut loc la monumentul eroilor din Costești, un loc simbolic care amintește de sacrificiile făcute de cei care au luptat pentru independența și unitatea României. Depunerea de coroane la acest monument este o tradiție menită să onoreze memoria eroilor și să transmită generațiilor viitoare importanța unității naționale”, au precizat reprezentanții Primăriei Costești.

Aceștia mai subliniază de asmenea faptul că această ocazie a fost nu doar un moment de comemorare, ci și o sărbătoare a unității în comunitate, evidențiind importanța conștientizării istoriei și a valorilor comune.

 

Foto: primariacostestiag.ro

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Costeşti

Ultimele articole