anchetaonline.ro

Mihai Coteț- despre argeșenii trimiși în instanță să-și recalculeze pensiile: „Oameni puși pe drumuri, instanțe blocate și bani pierduți!”

de | 21.09.2022 21:30 | Știri

Aproape 10.000 de argeșeni au ajuns în instanță pentru a-și recalcula pensiile. Totul s-a întâmplat, după ce argeșenii și-au dat seama că algoritmul în baza căruia Casa Județeană de Pensii Argeș calculează pensiile îi dezavantajează. Astfel, beneficiarii s-au văzut nevoiți să își obțină recalcularea în instanță.

Mai exact, peste 9.500 de dosare se află pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Pitești și majoritatea au primit decizie de recalculare.

În acest context, președintele PNL Pitești, Mihai Coteț a transmis un punct de vedere, al acestei probleme, care a fost dezbătută de liberali în ultimele zile.

Conform președintelui liberalilor piteșteni, , la mijloc ar fi vorba de cinism cât cuprinde, din moment ce este pusă pe drumuri o categorie vulnerabilă și din punct de vedere al sănătății, dar și financiar.

Mihai Coteț: „9.500 de dosare înseamnă incompetență managerială”

Mihai Coteț susține că acest număr imens de dosare însemnă instanțe blocate, dar și oameni, care au probleme de sănătate, puși pe drumuri.

9.500 de dosare de recalculare a pensiei înseamnă, înainte de toate, 9.500 de oameni puși pe drumuri. Vorbim de persoane care, în bună parte, au probleme de sănătate, se confruntă cu probleme financiare sau trebuie să facă drumuri la Pitești pentru a-și obține ceea ce li se cuvine, după o viață de muncă. Eu știu că o instituție ar trebui să te sprijine, nu să te trimită în justiție ca să îți câștigi drepturile.
9.500 de dosare înseamnă instanțe blocate, salarii de sute de milioane plătite magistraților ca să se ocupe cu dosare de incompetență instituțională trase la indigo. 75% din dosarele pe care le judecă Secția Civilă a Curții de Apel Pitești sunt de la oameni care dau în judecată Casa de Pensii Argeș!
9.500 de dosare înseamnă bani pierduți de către statul român cu taxe de timbru și plata cheltuielilor de judecată ale celor care au câștigat în instanță împotriva Casei de Pensii. Adică aproape toți cei care au făcut-o.
9.500 de dosare înseamnă incompetență managerială. Dacă după primele zeci de dosare tu, ca manager al unei instituții, nu realizezi că faci ceva greșit, că algoritmul pe care îl aplici sau modul în care interpretezi legea este eronat, înseamnă că ai o gravă problemă. Dacă justiția se pronunță în mod identic pe un număr consistent de dosare și îți spune că procedezi greșit, de ce e nevoie să insiști în eroare și să îți bați efectiv joc de mii și mii de pensionari din județul acesta?
9.500 de dosare înseamnă, nu în ultimul rând, adevărata ,,grijă” pe care administrația PSD pretinde că o are față de pensionari, susținând în funcție, atâția ani, un manager care pune oamenii pe drumuri și irosește inutil bugetul statului.
Așteptăm din partea conducerii Casei de Pensii Argeș clarificările care se impun, pentru că argeșenii au dreptul să știe dacă se vor ,,bucura” de același tratament în continuare.” a declarat Mihai Coteț, președintele PNL Pitești.

Ministrul Muncii, interpelat pe tema pensionarilor puși pe drumuri

Consilierul local al PNL mai susține că reprezentanții administrației publice și județene iau deseori în derizoriu problemele semnalate, iar discuțiile pe fond sunt înlocuite de controverse mutate în zona politică.

De fiecare dată când ridicăm o problemă, fie în calitate de consilieri locali, fie în calitate de cetățeni pur și simplu, totul este dus în zona de controversă politică. Unii trăiesc cu impresia că Piteștiul și județul sunt conduse de niște administratori impecabili și fără de greș, iar cele semnalate de noi sau de către cetățeni ar fi insulte adresate pe persoană fizică. Așa și în cazul celor peste 9.500 de dosare în care este angrenată Casa de Pensii Argeș! În loc să ofere explicații cu privire la acest record negativ absolut, autoritățile publice… competente (cică!) spun că e vorba de… ,,hârjoane” neinteresante, de ,,teme de distracție” politică.” a mai declarat Mihai Coteț.

Alina Gorghiu, președinte al PNL Argeș și președinte interimar al Senatului României l-a interpelat pe ministrul Muncii Marius Budăi pe această temă și așteaptă lămuriri, cu atât mai mult cu cât ceea ce se întâmplă la Casa Județeană de Pensii Argeș afectează un număr foarte mare de argeșeni.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Curtea de Apel Pitești | Marius Budăi | Mihai Coteț | Pitești | PNL | PNL Argeș | PSD