Mihai Coteț: ”Piteștiul îmbătrânește! În acest context venim în Consiliul Local cu un pachet de sprijin pentru tinerele familii”

de | 31.05.2023 12:56 | Știri, Județean, Național, Pitești, Politic

Președintelui PNL Pitești, Mihai Coteț, anunță că liberalii vin în Consiliul Local cu un pachet de sprijin pentru tinerele familii. Mai precis este vorba de un proiectul privind acordarea stimulentului financiar în valoare de 2.500 de lei pentru nou-născuți, apoi este măsura care vizează acordarea unui voucher – ”Mama și copilul” -, de 1.000 lei, femeilor însărcinate, iar o altă măsutră cu care liberalii piteșteni vin în CL Pitești este transportul local gratuit pentru femeile însărcinate.

”Piteștiul nu este prietenos cu tinerele familii, în ciuda semnalelor de alarmă evidente. Suntem un oraș îmbătrânit, părăsit, an după an, de generația activă. În acest context venim în Consiliul Local cu un pachet de sprijin pentru tinerele familii pe care îl vedem doar ca pe un început rezonabil și necesar.

Revenim cu stimulentul financiar în valoare de 2.500 de lei pentru nou-născuți, respins de către majoritatea PSD sub pretextul că ar fi ilegal. În multe alte localități acesta se acordă de ani buni. În ultimele luni, în fața pericolului depopulării, multe alte administrații l-au implementat. Asta mă face să cred că vorbim doar de rea-voință. Atât și nimic mai mult. Peste 12.000 de piteșteni au semnat, dând un semnal clar administrației locale: această măsură este dorită de către cetățeni.

A doua măsură cu care vrem să venim în sprijinul tinerelor familii este voucherul ”Mama și copilul”, în valoare de 1000 de lei. De acesta vor veneficia femeile însărcinate, pentru decontarea serviciilor și analizelor medicale nedecontate de către CAS. Oricine știe că setul de analize prenatale sunt extrem de scumpe și că statul nu acoperă decât o mică parte dintre ele.

A treia măsură vizează transportul local gratuit pentru femeile însărcinate. Perioada sarcinii este una costisitoare financiar pentru orice familie. Dacă noi, ca administrație, putem ridica o presiune financiară cât de mică din buzunarul cetățeanului, atunci suntem datori să o facem”, transmite consilierul local Mihai Coteț, președintele PNL Pitești.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ajutor uriaș pentru o biserică istorică din Argeș din partea Parlamentului României

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mihai Coteț