Mihai Oprescu- noul președinte al AJVPS Argeș! Armand Chiriloiu și Filip Georgescu – vicepreședinți aleși!

de | 06.04.2022 21:14 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Județean

Mihai Oprescu este noul președinte al AJVPS Argeș! Anunțul a fost făcut, în această seară, în urma unei întâlniri a Adunării Generale a AJVPS Argeș, care s-a desfășurat în sala de ședințe a Muzeului Județean Argeș. Fostul prefect de Argeș, Mihai Oprescu – până acum vicepreședinte al Asociației, a rămas singurul candidat la conducerea instituției după discuțiile de la nivelul Asociației și a devenit, prin votul unanim al celor prezenți, noul președinte AJVPS.

A dorit să le mulțumească tuturor pentru încredere și a dat asigurări că acest mandat va fi axat pe o revigorare generală a Asociației, pe dialog, transparență și eficiență în gestionarea activităților comune.

De asemenea, pentru funcția de vicepreședinți au fost validați Armand Chiriloiu și Filip Georgescu.

Până in prezent, Asociatia a fost condusă de către Filip Georgescu, ca președinte și de omul de afaceri Sergiu Chirita- ca președinte executiv. Acesta va rămâne în continuare în această poziție.  

Președintelui Mihai Oprescu, președintelui executiv Sergiu Chiriță, vicepreședinților Armand Chiriloiu și Filip Georgescu li se alătură în conducerea AJVPS alți 7 membri ai Consiliului asociației, aleși – de asemenea- astăzi.

Asociația a fost cu greu restabilizată dupa perioadele de zvârcoliri care au marcat sfarsitul mandatului presedintelui anterior, respectiv Constantin Istratescu.

Acesta și-a pierdut funcția pe care o deținuse zeci de ani după ce a primit o sentință de condamnare definitivă și irevocabilă pentru braconaj. Alături de el au fost condamnați, în primă instanță, la pedepse cu suspendare şi interzicerea exercitării funcţiilor, precum şi obligaţia de a munci în folosul comunităţi, doi angajați de-ai săi: Horia Tănase și Sorin Bulimac.

Potrivit cercertărilor, în sezonul de vânătoare 2016-2017, cei trei ar fi eliberat un număr de autorizații de vânătoare a speciei porc mistreț care ar di depășit cota de recoltă aprobată la nivel de gestionar cu 30 de exemplare, valoarea prejudiciului creat în dauna Ministerului Apelor și Pădurilor fiind de 23.400 euro.

Ce trebuie să știe iubitorii sporturilor recreative despre AJVPS Argeș

Cei care sunt înscriși în cadrul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din Argeș se obligă să respecte statutul asociației, fiind „persoana juridica neguvernamentala ,de drept privat, apolitica, fara scop lucrativ, cu patrimoniu propriu, distinct si indivizibil”, se arată pe site-ul AJVPS Arges.

Principalele atribuții ale AJVPS Argeș sunt:

» conservarea biodiversității și protecția faunei de interes cinegetic și piscicol;
» conservarea mediilor naturale de dezvoltare prin vânătoare și pescuit recreativ-sportiv;
» reprezentarea și apărarea drepturilor și intereselor membrilor;
» organizarea unor competiții sportive de pescuit, de tir și chinologie vânătorească;
»cei care doresc să devină membri sunt pregătiți și intruiți în domeniul specific;
»gestionarea și eliberarea, conform legii în vigoare, a permiselor de vânătoare, permiselor de pescuit recreativ-sportiv, dar și a carnetelor de membru și a autorizațiilor de vânătoare.

Asociația gestionează 24 de fonduri cinegetice dintre care 10 in zona de deal si 14 in zona de câmpie:
6 Valea Danului , 7 Curtea de Arges, 9 Musetesti,14 Retevoiesti, 17 Aninoasa, 19 Campulung, 24 Mazgana , 28 Darmanesti , 29 Trivale , 31 Cotmeana , 32 Rajletu, 33 D.Bradului , 34 Mares, 35 Rancaciov, 36 Carcinov , 37 Topoloveni, 38 Cateasca, 39 Brosteni , 40 Suseni , 41 Balaceanca , 42 Vlascuta ,43 Serboieni , 44 Furduiesti , 50 Malu.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Armand Chiriloiu | Cotmeana | Mihai Oprescu | Suseni | Trivale

Ultimele articole