Ministerul Educației a lansat platforma. Săptămâna verde, e online

de | 24.02.2023 14:14 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Elevii și cadrele didactice au acum la dispoziție o platformă de resurse educaționale, Saptamanaverde.edu.ro, lansată astăzi, 24 februarie, de Ministerul Educației și Ministerul Apelor și Pădurilor, pentru a-i ajuta la organizarea activităților din cadrul Programului ”Săptămâna verde”.

Potrivit comunicatului publicat de Ministerul Educației, în 2022, Raportul ”Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile”, realizat la inițiativa Președintelui României Klaus Iohannis, a propus programul Săptămâna verde și dezvoltarea de instrumente (inclusiv digitale) în vederea implementării. Departamentul Climă și Sustenabilitate din cadrul Administrației Prezidențiale s-a implicat în ultimele luni în a reuni și a mobiliza entitățile relevante în dezvoltarea și implementarea acestei platforme.

Materiale informative și idei de activități

În acest an școlar, programul ”Săptămâna verde” se desfășoară în perioada 27 februarie-16 iunie. Școlile vor realiza, timp de 5 zile consecutive, activităţi educaționale care contribuie la prevenirea schimbărilor climatice şi la protejarea mediului. ”Platforma online vine în sprijinul acestora și conține o serie de materiale informative și idei /sugestii de activități ce pot fi organizate la nivelul unităților de învățământ. Cadrele didactice nu sunt obligate să se limiteze la resursele propuse, fiind încurajate să identifice, la nivel local, și alte tipuri de activități complementare”, potrivit sursei citate. Toate materialele și activitățile incluse în această platformă reprezintă un punct de pornire necesar pentru acțiunile din anii viitori.

În forma actuală, platforma educațională cuprinde resurse precum:

  • date despre proiect, repere legislative;
  • o bibliotecă digitală cu resurse educaționale (materiale, idei de activități) pe teme din următoarele domenii: schimbări climatice,managementul deșeurilor, consum și producție sustenabile, biodiversitate, păduri și viață terestră, apă și viață acvatică;
  • idei de trasee educative în natură;
  • o hartă a ariilor naturale protejate și informații despre acestea;
  • lista stațiilor meteorologice și informații despre acestea;
  • resurse privind modalitatea de răspuns la dezastrele naturale;
  • resurse și sugestii de activități propuse de ONG-uri;
  • exemple de bune practici educaționale cu privire la schimbări climatice și mediu.

Sursă foto: Facebook Ministerul Educației

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

De Dragobete, intrarea liberă, la Filarmonica Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei

Ultimele articole