Ministerul Educației. BAC-ul la Matematica pentru profilul uman

de | 14.03.2023 18:44 | Știri, Administrație, Național

Introducerea, în proiectele de legi ale educaţiei, a probei obligatorii de evaluare a competenţelor de bază în matematică sau ştiinţe, în cadrul examenului de Bacalaureat, pentru profilul uman, răspunde necesităţii de a forma un profil al absolventului care să corespundă nevoilor societăţii, arată reprezentanţii Ministerului Educaţiei în postarea publicată pe pagina de Facebook. Aceste afirmații vin în contextul în care astăzi se sărbătorește Ziua internațională a matematicii.

”Sărbătorim, astăzi, Ziua internațională a matematicii, prilej pentru a reitera importanța pe care această disciplină o are în toate domeniile vieții noastre-de la dezvoltarea gândirii logice, până la o mai bună înțelegere a realității înconjurătoare, de la tehnologie la artă sau de la analiză științifică la jocuri pentru petrecerea timpului liber.

Dată fiind necesitatea acestei discipline, este important ca școala să fie un mediu în care să le formăm copiilor noștri competențe de bază în matematică și domenii conexe.

Introducerea, în proiectele de legi ale educației, a probei obligatorii de evaluare a competențelor de bază în matematică sau științe, în cadrul examenului de Bacalaureat, pentru profilul uman, răspunde necesității de a forma un profil al absolventului care să corespundă nevoilor societății în care trăim, indiferent de specializarea pe care acesta o urmează”, se arată în postarea publicată pe pagina de Facebook.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaobline.ro:

De când se aplică? Liceele pot opta pentru admitere pentru 60% din locuri

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei

Ultimele articole