Eveniment șocant petrecut deasupra Mării Negre: O dronă americană și o aeronavă rusească s-au ciocnit

de | 14.03.2023 19:31 | Știri, După locație, Eveniment

O dronă americană MQ-9 s-a ciocnit, marți, cu o aeronavă rusească Su-27 deasupra Mării Negre, a informat Comandamentul European al SUA, potrivit stirileprotv.ro.

Conform sursei citate, comandantul Forțelor Aeriene ale Statelor Unite din Europa, James Hecker a declarat că drona americană „desfășura operațiuni de rutină în spațiul aerian internațional când a fost interceptată și lovită de o aeronavă rusă”.

Drona Reaper și alte două avioane SU-17 Flanker operau deasupra Mării Negre în momentul în care una dintre aeronavele rusești a intrat intenționat în dronă.

Forțele Aeriene ale SUA acuză că aeronava rusească a acționat „în mod nesăbuit și neprofesional”.

Azi dimineață la ora 8.03 (ora României), o aeronavă rusească a lovit elicea MQ-9, ceea ce a făcut ca forțele americane să fie nevoite să doboare MQ-9 în apele internaționale. De câteva ori înainte de coliziune, aeronavele SU-27 au aruncat combustibil și au zburat în fața dronei într-o manieră nesăbuită, nesănătoasă din punct de vedere ecologic și neprofesională. Acest incident demonstrează o lipsă de comptențe, pe lângă faptul că este nesigur și neprofesionist”, a precizat comandantul Forțelor Aeriene ale Statelor Unite din Europa.

 

Foto descriptiv.

Sursa Foto descopera.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Două avioane s-au ciocnit pe aeroportul din Suceava

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: