Ministerul Finanțelor a anunțat că sistemul e-Factura nu mai acceptă introducerea facturilor duplicat. Înn acest fel, Ministrul Finanțelor explică că continuă colaborarea cu reprezentanții companiilor de contabilitate, pentru a implementa orice îmbunătățiri care pot sprijini creșterea eficienței operaționale a e-Factura și interacțiunea contribuabililor cu sistemul.
Astfel, potrivit informării publicate de Ministerul Finanțelor, din 1 ianuarie 2024, a implementat îmbunătățiri în aplicația gratuită oferită de MF/ANAF, bazate pe sugestiile utilizatorilor. O altă modificare importantă este că din 16 ianuarie sistemul nu mai acceptă introducerea facturilor duplicat. Acum se lucrează la posibilitatea de a trimite facturi în numele furnizorului (autofacturare).
”Puțini credeau că vom fi a patra țară din Uniunea Europeană care reușeste să implementeze acest sistem, despre care am spus de la bun început că este vital pentru lupta noastră cu evaziunea. Iată că până acum nu au fost intervale de timp în care sistemul să nu funcționeze. Echipa CNIF/ANAF a început să lucreze de aproape cu firmele care oferă servicii de contabilitate cu sistemul e-Factura, pentru ca orice îmbunătățiri care pot să facă mai ușoară viața contribuabililor să fie implementate. Nu excludem că pot să apară dificultăți și că pot fi identificate aspecte care necesită îmbunătățiri, tocmai de aceea abordarea este una cât se poate de constructivă; suntem lângă contribuabili și nu se aplică niciun fel de sancțiuni până în aprilie. Ne-am angajat să fim flexibili și receptivi la feedback, cred că asta este cel mai important. În final, cu siguranță vom depăși toate dificultățile și ne vom asigura că sistemul e-Factura este o soluție robustă și adaptabilă la nevoile în continuă schimbare ale mediului de afaceri”, a transmis ministrul Marcel Boloș, potrivit sursei citate.
În contextul implementării cu caracter obligatoriu a sistemului RO e-Factura de la 1 ianuarie 2024 în relaţia business-to-business (B2B), până. În prezent, peste 10 milioane de facturi au fost înregistrate cu succes în sistemul e-Factura, în valoare totală de 45 miliarde de lei. Ministerul Finanțelor anunță că săptămâna viitoare, în zilele de 23 și 25 ianuarie, va organiza două webinarii unde cei interesați pot adresa nelămuriri și primi răspunsuri de la experții Agenției Naționale de Administrare Fiscală/Centrului Național pentru Informații Financiare.
Foto descriptiv. Sursă foto: pixabay.com.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro: