Primarul PSD de la Rociu – în mijlocul protestelor care au paralizat centura Bucureştiului!

de | 18.01.2024 20:30 | Din ediția tipărită, Eveniment, Importante, Politic

▼ Victor Bălăşoiu: „Pe mine nu Guvernul (PSD) m-a făcut primar!”

La protestele transportatorilor, care au paralizat traficul pe centura Capitalei la sfârșitul săptămânii trecute, s-au alăturat şi fermierii. Lista de nemulţumiri ale acestora faţă de măsurile şi politica fiscală a guvernului Ciolacu în domeniul agricol este una lungă şi vizează, printre altele, acordarea subvenţiilor pe 2023 până la finalul lunii februarie 2024, compensarea pierderilor înregistrate de fermieri pe fondul importului de cereale ieftine din Ucraina, credite cu garanţii guvernamentale pentru fermieri, continuarea programelor AGRO IMM INVEST şi RURAL INVEST prin creşterea plafoanelor, plata compensărilor pentru costurile cu irigaţiile, protejarea pieţei interne împotriva importurilor, mai ales a celor din Ucraina etc.

Printre protestatarii care s-au declarat nemulţumiţi de măsurile guvernului condus de premierul social-democrat Marcel Ciolacu s-a numărat şi un primar PSD din Argeş. Joi seara, la protestele organizate de transportatori şi fermieri pe centura Bucureştiului, a participat şi edilul comunei Rociu, Victor-Mihai Bălăşoiu.

► Familia Bălăşoiu deţine peste 230 hectare de teren

Este cunoscut faptul că familia Bălăşoiu controlează una dintre cele mai mari afaceri agricole din Argeş, prin intermediul căreia administrează sute de hectare de teren în zona de sud a judeţului, unele aflate în proprietatea familiei, altele luate în arendă. Agricola Şerbăneşti are afaceri anuale de peste 17 milioane lei şi profituri de aproape 5 milioane şi face parte din Cooperativa Agricolă Argeş Biosud, o asociaţie fondată de circa 10 societăţi cu profil agricol şi care derulează businessuri de peste 100 milioane lei în fiecare an.

Până să fie primar, Victor Bălăşoiu a fost membru în Consiliul de administraţie al acestei cooperative, preşedinte al Asociaţiei Crescătorilor de Animale „Roceanca 2007”, titularul unei întreprinderi individuale ce îi poartă numele, precum şi administrator al firmei Agro Sofia Bio SRL, poziţii la care, cel puţin oficial, a renunţat odată cu funcţia publică. Victor Bălăşoiu a fost, de asemenea, unul dintre oamenii-cheie din afacerea Agricola Şerbăneşti, dovadă că numărul său de telefon apare la contactele societăţii, deşi administrator şi proprietar al întregului pachet de acţiuni este un anume Popa Alexandru Georgică.

Tânărul primar de la Rociu are pe numele său, conform celei mai recente declaraţii de avere, aproape 200 de hectare de teren agricol şi forestier, iar afacerile agricole îi aduc lui Victor Bălăşoiu venituri mult mai mari decât indemnizaţia de primar, care s-a ridicat la mai puţin de 60.000 lei. Astfel, doar în ultimul an acesta a încasat din arendă aproape 150.000 lei, din creşterea şi vânzarea animalelor cca 60.000 lei, la care se adaugă şi subvenţiile primite, în valoare de aprox. 44.000 lei. La rândul său, Aurel Bălăşoiu, fostul primar al comunei, deputat (fost PSD) şi tatăl actualului edil, figurează şi el cu alte 40 de hectare la zestrea de pământuri a familiei.

avere Victor Balasoiu

► Victor Bălăşoiu: „Pe mine nu Guvernul (PSD) m-a făcut primar!”

În ultimele zile, coloanele de transportatori şi fermieri au blocat traficul pe multe centuri din principalele orașe din țară, punând forțele de ordine în alertă. Joi seara, Bălăşoiu Jr. a fost alături de fermierii protestatari la periferia Bucureştiului, fiind surprins în prim plan într-un filmuleţ difuzat la televiziunile naţionale. Filmarea a devenit virală după ce a surprins momentul în care George Simion şi Diana Şoşoacă – apăruţi ca de obicei ca de fiecare dată când simt miros de scandal – sunt huiduiţi de către participanţii la proteste, care îi acuză că vor să le confişte mişcarea pentru a-şi satisface propriile interese politice şi de imagine.

protest fermieri balasoiu_2

Ulterior, reprezentanţii fermierilor – ca de altfel şi transportatorii – au avut întâlniri cu premierul Marcel Ciolacu şi cu ministrul Agriculturii, în vederea găsirii unor soluţii de rezolvare a revendicărilor, negocieri la care, în mod evident, primarul social-democrat argeşean nu a fost prezent!

Contactat de către redactorii „Ancheta, Victor Bălăşoiu ne-a declarat că nu i se pare nimic anormal în faptul că domnia-sa, primar PSD fiind, a demonstrat împotriva unor măsuri susţinute de guvernul din care partidul său face parte și care este condus de preşedintele PSD.

Pe mine nu Guvernul (n.red. – guvern PSD, condus de preşedintele PSD) m-a făcut primar, ci cetăţenii m-au ales. Am participat la aceste proteste în calitate de cetăţean şi de fermier. Nu am protestat şi nu am scandat împotriva guvernului. Fermierii şi-au cerut nişte drepturi. Am participat doar la proteste, nu şi la negocieri, iar în măsura în care timpul îmi va permite voi mai participa şi la alte acţiuni similare”, a spus, în exclusivitate pentru „Ancheta”, primarul PSD-ist de la Rociu.

Întrebat cât de mult sunt afectate afacerile agricole ale familiei de măsurile şi legislaţia pe care le contestă, edilul nu a putut da un răspuns, spunând că nu se mai ocupă cu agricultura decât ca simplu crescător de animale, pe persoană fizică: „Măsurile existente afectează pe toată lumea din această ţară”, a concluzionat Victor Bălăşoiu, care este și președinte al organizației PSD Rociu.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Protestatarii sunt intimidați cu amenzi în Pitești!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Agricola Şerbăneşti | Aurel Bălășoiu | Marcel Ciolacu | PSD | Rociu | Victor Bălăşoiu

Ultimele articole