anchetaonline.ro

Ministerul Sănătății mobilizează medici și asistenți care vor să plece în Turcia. A fost organizată o campanie de donare de sânge!

de | 06.02.2023 20:39 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Național

Ministerul Sănătății (MS) anunță că mobilizează medici și asistenți medicali care doresc să ajute ca voluntari în constituirea unor echipe medicale care să fie disponibile pentru deplasare în zonele afectate din Turcia, se arată în comunicatul publicat pe site-ul instituției. Totodată, a fost organizată o campanie de donare de sânge pentru victimele cutremurului care au nevoie de transfuzii.

”Imediat după producerea cutremurului care a afectat grav comunitățile din Turcia și din nordul Siriei, ministrul Sănătății, Prof. univ. dr. Alexandru Rafila a luat legătura cu ambasadorul Turciei în România, Ozgur K. Altan pentru a-și exprima solidaritatea și pentru a oferi un sprijin imediat. De asemenea, Ministerul Sănătății este în legătură cu ambasada României la Ankara pentru eventualele solicitări și pentru asigurarea evaluării medicale și a consilierii psihologice pentru 10 studenți români care sunt repatriați din regiunea afectată. Ministerul Sănătății, împreună cu Universitățile de Medicină și Farmacie mobilizează profesioniștii din sănătate care doresc să ajute ca voluntari în constituirea unor echipe medicale care să fie disponibile pentru deplasare în zonele afectate. Totodată, a fost organizată o campanie de donare de sânge pentru victimele cutremurului care au nevoie de transfuzii. Sunt pregătite medicamente și materiale sanitare care pot fi puse la dispoziția autorităților turce”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul MS.

Mai multe informații despre înscrierea medicilor și asistenților medicali ca voluntari pentru echipele necesare acordării de asistență medicală și despre locațiile pentru donarea de sânge, destinat victimelor cutremurului se găsesc la www.ms.ro.

Foto descriptiv. Sursă foto: G4media.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Mesaj de susținere transmis de Gheorghe Hagi poporului turc, după cutremurele devastatoare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Sănătății