Ministrul Alina Gorghiu va merge la Roma. Discuții importante despre cooperarea româno-italiană în justiție

de | 07.03.2024 10:41 | Național, Politic

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat că săptămâna viitoare va fi al Roma pentru a discuta cu ministrul justiției, Carlo Nordio, despre cooperarea româno-italiană în justiție. Aceste anunț vine în contextual Congresului Partidului Popular European, care se desfășoară în aceste zile la București.

Sursă foto: Facebook ALina gorghiu

Alina Gorghiu – ministrul Justițieri, Antonio Tajani – ministrul Afacerilor Externe al Republicii Italiene si Roberta Metsola – presedinta Parlamentului European

”Partidul Popular European înseamnă oameni puternici, nu impostori.

M-am bucurat să o revăd pe Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola . În 2022, discutam la Senat despre cât de necesare sunt femeile în politică. Acum, în an electoral, spunem că e momentul clar pentru mai multe femei în politica națională, dar și europeană!

La fel, mereu o plăcere să îl revăd pe Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova . Un prieten tare bun și puternic.

Discuții bune ieri și cu Antonio Tajani, ministrul Afacerilor Externe al Italiei. România și Italia sunt parteneri strategici de aproape 27 de ani. Și se vede. Parteneriatul strategic România-Italia este cheie în acest context regional tare complicat. Pentru apărarea valorilor comune, pentru securitate regională, pentru o Europă sigură.

Voi fi la Roma, săptămâna viitoare, pentru a discuta cu ministrul justiției, Carlo Nordio, despre cooperarea româno-italiană în justiție”, a anunțat ministrul Alina Gorghiu în postarea publicată pe pagina de Facebook.

Alături de Roberta Metsola, președinta Parlamentului European și Antonio Tajani, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Italiene.

Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu.

Citiți, de asemenera, pe anchetaonline.ro:

Președintele PNL s-a întâlnit cu lideri europeni și s-a adresat Congresului PPE. ”Destinul și viitorul românilor este Uniunea Europeană”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu

Ultimele articole