Ministrul Justiției, Alina Gorghiu: „Simplificăm. Digitalizăm. Aducem justiția mai aproape de oameni”

de | 23.05.2024 17:10 | Național, Politic

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu anunță faptul că reprezentanții Guvernului au adoptat azi proiectul Ministerului Justiției pentru Reducerea Taxelor de Timbru.
Simplificăm. Digitalizăm. Aducem justiția mai aproape de oameni. Guvernul a adoptat azi proiectul Ministerului Justiției pentru Reducerea Taxelor de Timbru.”
Alina Gorghiu
Totodată aceasta a transmis care sunt principalele modificări. Acestea sunt:
  • Reducerea costurilor: taxele pentru partaje vor fi reduse semnificativ, chiar și cu 50%.

De exemplu, o taxă care era 4500 lei va fi acum 2052 lei. Mulți români sunt în situația în care stau cu bunurile blocate ani de zile pentru ca nu își permit să plătească taxele de partaj. Rezolvăm această situație.

  • Plata taxei online: se elimină formalitățile inutile.

Plata poate fi făcută de pe telefon, iar dovada va fi documentul emis din aplicația bancară.

  • ONG-urile, vor putea beneficia de acum, de toate tipurile de ajutor public judiciar (onorariu avocat, costuri expertiză, traducător), atunci când acționează pentru apărarea drepturilor și intereselor unor persoane aflate în situații speciale sau în scopul ocrotirii unui interes de grup sau general.
Ministrul Justiției, Alina Gorghiu mai transmite faptul că proiectul va intra în procedură parlamentară unde speră să fie votat cât mai curând.

Foto: Facebook Alina Gorghiu 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu: ”Violența nu e doar domestică, nu trebuie trecută sub tăcere. Nici ignorată”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | Ministrul Justiției