Ministrul Justiției, Alina Gorghiu: ”Suntem parteneri strategici cu Japonia și acționăm în consecință”

de | 22.02.2024 09:27 | Național, Administrație

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, anunță că România este singura țară din Uniunea Europeană care a semnat cu Japonia o Declarație de cooperare în domeniul justiției ”și a 11-a din lume”.

Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu cu omologul nipon, Ryuji Koizumi

”Am semnat ieri acest document, alături de omologul nipon, Ryuji Koizumi. Este și prima declarație de cooperare în domeniul justiției între România și Japonia, după stabilirea Parteneriatului Strategic între țările noastre.

Este un moment deosebit. Mai ales pentru că această cooperare va ajuta la elaborarea unei Strategii Naționale pentru Prevenirea Recidivei. De 16 ani, rata recidivei e în scădere. Însă avem nevoie de experiența japoneză în domeniul acțiunii comunitare. Această declarație înseamnă o colaborare mai strânsă între sistemele noastre penitenciare și de probațiune.

Cu ocazia întâlnirii de la Tokyo am mulțumit părții nipone pentru susținerea arătată României în procesul de aderare la OCDE, un obiectiv strategic pentru țara noastră”, a transmis Alina Gorghiu pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu.

CItiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Calendarul alegerilor. Comasarea este fermă – listă comună la europarlamentare!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Justiţiei