Ministrul Justiției, Alina Gorghiu vrea suplimentarea forțelor DIICOT cu 25 de posturi de procurori

de | 09.10.2023 13:35 | Politic, Național

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat în urmă cu puțin timp faptul că e necesar să fie alocate resurse umane suplimentare la DIICOT și în acest sens, joi, va intra, în ședință de Guvern un memorandum privind suplimentarea cu 25 de posturi de procurori. De asemenea, ministrul Alina Gorghiu a mai precizat, în postarea publicată pe pagina de Facebook, că drogurile ”sunt atât o problemă de sănătate publică, cât și una de securitate națională” .

Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu

”În 2024, traficul și consumul ilicit de droguri vor fi principale amenințări la adresa securității naționale din SUA. Asta spune cel mai recent Raport al Departamentului american pentru Securitate Internă.

În România, chiar ieri, 30 de mii de pastile au fost capturate de polițiștii antidrog din Vâlcea. Vorbim despre substanța activă „alprazolam”, un drog de risc. Asta se întâmplă în contextul în care, în septembrie, operațiunea HIMERA captura peste 20 de mii comprimate stupefiante sustrase din circuitul legal chiar de gestionar.

Problema drogurilor în România devine la fel de presantă ca peste ocean. Drogurile sunt atât o problemă de sănătate publică, cât și una de securitate națională. De aceea, e necesar să alocăm resurse umane suplimentare la DIICOT. Joi, va intra în ședință de Guvern un memorandum în acest sens: suplimentarea cu 25 de posturi de procurori!

Substanțele ilicite ucid persoane și distrug destine. Iar legislația trebuie adaptată la aceste amenințări. Un bun exemplu este proiectul Partidul Naţional Liberal privind eliminarea pedepsei cu suspendare în cazul traficului de droguri de mare risc, precum și majorarea pedepselor pentru fapte de efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive”, transmite Alina Gorghiu.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Propunerea legislativă ”2 Mai” a fost depusă la Parlament. Ministrul Justiției: ”Traficanții de droguri nu vor mai scăpa de închisoare!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu

Ultimele articole