Ministrul Justiției: ”Regatul Unit e partenerul nostru numărul 1 în extrădari și în combaterea traficului de persoane”

de | 18.06.2024 21:14 | Național, Administrație

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu a vorbit despre legătura strânsă dintre România și Marea Britanie în cadrul discuției cu noul Ambasador al Regatului Unit la București, E.S. Giles Matthew Portman. Totodată, ministrul Justiției a evidențiat parteneriatele dintre cele două state și a atins subiecte de interes în discuția cu noul Ambasador al Regatului Unit la București.

”Peste 1,3 milioane de români trăiesc în Marea Britanie. Iar această legătură strânsă între popoarele noastre se vede și în cooperarea judiciară româno-britanică. Regatul Unit e partenerul nostru numărul 1 în extrădari și în combaterea traficului de persoane.

M-am bucurat să discut aceste subiecte cu noul Ambasador al Regatului Unit la București, E.S. domnul Giles Matthew Portman.

În 2024, au fost aduși până acum 84 de fugari din Marea Britanie (cel mai mare număr de fugari aduși dintr-o țară anul acesta). Din 2023, România are un magistrat de legătură în Marea Britanie, iar acest lucru se vede.

România şi Regatul Unit vor să pună „stop” traficului de persoane. La fiecare 30 de ore, un copil cade în mâinile traficanţilor de persoane în România, potrivit unui raport publicat azi de Justice and Care România. Ministerul Justiției sprijină victimele traficului de persoane cu vouchere în valoare de până la 3 300 de euro. Am discutat cu Ambasadorul britanic despre redactarea unui ghid comun pentru a apăra cetățenii de traficul de persoane”, a transmis ministrul Justiției, Alina Gorghiu pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alina Gorghiu: Senatul nu înseamnă doar legi, înseamnă și susținerea unor proiecte mari de țară!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | București | Marea Britanie | Ministrul Justiției

Ultimele articole