Ministrul Muncii, lămuriri pentru pensionari: ”Pentru muncă și contribuții egale pensiile vor fi egale”

de | 08.04.2024 17:45 | Național, Politic

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a efectuat o vizită de lucru în județul Sibiu, în cadrul căreia s-a întâlnit cu pensionarii din județ. În cadrul întâlnirii cu pensionarii, ministrul Simona Bucura-Oprescu le-a explicat oamenilor că pentru recalcularea pensiilor nu trebuie să ducă documente cu veniturile realizate după anul 2001.

Ministrul a răspuns întrebărilor adresate de aceștia și a explicat care sunt modificările din noua lege privind sistemul public de pensii, principiile de echitate, contributivitate și stabilitate care au stat la baza noii legi, precum și faptul că majorarea anuală a pensiei este garantată prin lege. De asemenea, potrivit informării publicate de MMSS, demnitarul a atras atenția persoanelor aflate în pensie că nu trebuie să facă drumuri inutile la serviciile private de arhivare sau la casele de pensii pentru depunerea de noi documente care să ateste veniturile realizate, dacă acestea sunt după anul 2001.

”Această lege a fost gândită pentru a corecta inechitățile care există în prezent. În primul rând garantăm prin lege că 1 ianuarie este data la care, an de an, se majorează pensiile. Nu vor mai fi pensii diferite în funcție de legile care au existat de-a lungul timpului. Regula de bază a pensiilor este că pentru muncă și contribuții egale pensiile vor fi egale”, a declarat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, potrivit sursei citate.

Un alt subiect abordat în întâlnirea cu pensionarii a vizat procesul de recalculare a pensiilor.

Sursă foto:  Facebook MMSS.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Începe modernizarea DJ 679

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Muncii | Ministrul Muncii | Sibiu | Simona Bucura-Oprescu

Ultimele articole