Primarul Gheorghiță Boțârcă: „ȘOVĂIM, ȘUȘOTIM!”

de | 08.04.2024 18:25 | Din ediția tipărită, Administrație, Topoloveni

Anul 2024 s-a anunțat încă din primele zile ca un an de mari așteptări în plan politic, social, după o experiență unică, când forțele de stânga și de dreapta au colaborat în administrarea țării după greaua încercare a omenirii, care a trecut cu greu de pandemie.

A fost, n-a fost spaimă, însă a dominat de la cel mai mic „cu țâța în gură până la cel cu barba sură”. Costurile au fost pe măsura „spaimei”, măsurile și comunicatele OMS (Organizația Mondială a Sănătății) nu au rezolvat  și nu au convins prin deciziile luate care să ne conducă la o încredere în această structură politică misterioasă. Țara noastră, parte și afiliată, a plătit pe măsură și încă mai plătește. Buni de plată am fost în istoria noastră de la vremea dacilor și până astăzi, când avem rate de plată, în continuare neachitate, întocmite de unii care nu știm cât sunt de legitimi.

Un lucru este cert: că ȘOVĂIM, ȘUȘOTIM și ne pregătim s-o facem din nou anul acesta în 4 (patru) runde de alegeri.

Cel mai apropiat eveniment politic este pe 9 iunie când trebuie să răspundem prezent pentru a vota autoritățile locale și reprezentanți europarlamentari.

În această perioadă preelectorală și electorală, se spun multe, se aud multe, se văd multe, toate îmbrăcând așa-zisa față a adevărului, de cele mai multe ori „zugrăvite”  ieftin, pline de vicleșug, iar „Supermanii” să capete votul nostru care le oferă pentru patru ani un loc și o haină pe care o vor purta neputincioși sau ticăloși, care în final vor da vina pe alții în nereușita lor. În ce ne privește, am creat condiții, am adus și aducem liniștea și încrederea în orașul nostru în potențialul și capacitatea sustenabilității acțiunilor colective și individuale. Nu este ușor și nu va fi ușor, dar împreună vom lucra pentru bunăstarea și echilibru în comunitate.

Am văzut și rătăciri – sunt specifice anului electoral, pe românește „își bagă dracul coada”, cu calm și prin izolarea nesimțirii sau a celor treziți peste noapte cu vorbe emoționale și slogan preluat din laboratorul de partid – nu merg departe.

Nici ei nu știu cât de ridicoli sunt, în ofertele de parcuri industriale, locuri de muncă, infrastructură, lapte și miere, conviețuire comună cu câini și pisici într-o iubire, cu mașini parcate pe trotuar, piste de biciclete, spații verzi și locuri de joacă, parcă blocurile și spațiile le vedem ca piese  mobile la dispoziția fiecăruia dintre noi. Nu aș fi vrut să critic participanții la această misiune pe care am tratat-o cu seriozitate și angajament responsabil de fiecare dată.

Vârsta și experiența nu mă lasă să greșesc prin a spune ce văd și ce cunosc la cei care trunchiază realitatea și pe care nu-i recomandă nimic profesional și pe unii nici uman. Înconjurați de ridicol, vreți să vă urcați aventurieri cu picioarele, cum ați făcut cu prezența voastră prin partidele pe care le duceți în derizoriu, compromițând social-democrația pentru care mulți dintre noi  am răspuns și prin 1991 la dosarele pe care unii le-au făcut chiar din decembrie 1989, când îndepărtam un regim totalitar a cărui misiune nu am acceptat-o.

Vreți să continuați exemplele ultimilor doi președinți mincinoși care au câștigat prin imixtiunea alegerilor făcând praf încrederea oamenilor în politicieni care știau ce este stânga și ce este dreapta, ce reprezintă alegeri corecte. Cu toții trebuie să îndepărtăm de lângă noi acești zugravi mărunți care nu au nimic cu viața civică și politică.

Vor să preia un „blazon” cu vorbele lor goale aruncate în vânt de oameni pe care nici cetățeni nu poți să-i numești. Cetățenia este însăşi un „blazon” demn, responsabil și stimat. „Fenta”, „Dragă Stolo” și „aveți Ghinion” să se termine odată! Am citit de prea multe ori „Miorița” ca să ne lăsăm învinși în curtea, casa, comunitatea noastră creștin-ortodoxă, valoroasă prin normalitate, respect față de drepturile și obligațiile cetățenești câștigate cu trudă în fața multor „ZUGRAVI” care cer plata pe găleata goală, salopeta și mistria lăsate garanție, că poate vreodată vor și munci.

PS: Pentru zugrăveală politică, 1 aprilie nu se termină niciodată!

Primar, Gheorghiță Boțârcă

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Gheorghiţă Boţârcă pregăteşte noi investiţii cu finanţare externă pentru oraşul Topoloveni

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Gheorghiță Boțârcă | Topoloveni