Ministrul Muncii: ”Să lucrăm împreună la o foaie de parcurs pentru elaborarea unui memorandum de înțelegere”

de | 10.04.2024 11:42 | Național, Administrație, Politic

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura – Oprescu, a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Armenia la București, E.S. domnul Tigran Galtsyan, se arată în informarea publicată de MMSS pe pagina de Facebook.

Cei doi oficiali au discutat despre reforma în domeniul asistenței sociale din România și au convenit, la propunerea ministrului Simona Bucura – Oprescu, ca ministerele de linie din cele două țări să înceapă demersurile pentru încheierea unui memorandum de înțelegere.

”Mi-aș dori să creăm legături mai consistente între cele două ministere de linie. Suntem într-un spațiu foarte apropiat, istoric și cultural, și cu aceleași interese. Înțeleg că reforma asistenței sociale reprezintă zona de interes pentru dumneavoastră. Vă propun să lucrăm împreună la o foaie de parcurs pentru elaborarea unui memorandum de înțelegere între Ministerul Muncii și Solidarității Sociale din România și cel din Armenia. Ministerul Muncii din România, pe lângă partea de asistență socială, gestionează și partea de ocupare, partea de securitate socială, prin Casa Națională de Pensii Publice și partea de dialog social. Pe toate aceste componente putem să dezvoltăm relații și putem să avem un punct focal la nivelul ministerelor”, a declarat ministrul Simona Bucura – Oprescu, potrivit sursei citate.

Totodată, demnitarul român a făcut o scurtă prezentare a reformei din domeniul social, arătând că a fost modificată procedura de acreditare, deplasarea în teren a inspectorilor sociali fiind obligatorie, că au fost făcute modificări și în privința standardelor de calitate și că în registrul unic al furnizorilor de servicii sociale, fiecare dintre aceștia va avea un anumit rating, în funcție de evaluarea beneficiarilor.

Sursă foto: Facebook MMSS.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Școala Gimnazială ”Tudor Mușatescu” intră în renovare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Muncii | Simona Bucura-Oprescu