Ministrul Sănătăţii: ”Solicitarea de bunuri materiale sau de bani pentru un act medical, este intolerabilă, constituie faptă penală”

de | 04.02.2023 16:35 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, consideră inacceptabil ca personalul medical să pretindă un bun material sau bani în schimbul unui serviciu medical. Ba mai mult, Rafila consideră această solicitare ”intolerabilă” și constituie o ”faptă penală”, potrivit Agerpres.

”Nu cred că există vreo justificare pentru personalul medical care să pretindă un bun material sau bani, în schimbul unui serviciu medical. Asta trebuie să fie categoric pentru toată lumea care lucrează în sistemul de sănătate, trebuie să fie regulă în mod evident. Nu putem şi nu avem niciun fel de motivaţie morală, etică, că nu vreau să intrăm în aspectele de natură penală (…), lucrul ăsta nu este acceptabil (…). Legat de solicitarea de bunuri materiale sau de bani pentru un act medical, este intolerabilă, constituie faptă penală şi nu cred că trebuie să fie acceptată de nimeni, nici de către pacienţi şi, bineînţeles, nici de către personalul medical”, a precizat Rafila, la Prima TV, potrivit Agerpres. Referitor la atitudinea pacientului de a fi recunoscător personalului medical, o cutie de bomboane sau un buchet de flori, Rafila subliniază că nu trebuie să se cadă în cealaltă ”extremă” şi să se aprecieze că o cutie cu bomboane sau un buchet de flori sunt foloase necuvenite, adăugând că se impune o campanie de educaţie a populaţiei şi una pentru personalul medical, potrivit sursei citate.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Peste 7.000 de argeșeni au fost testați pentru cancerul colorectal. Lista medicilor din programul de screening

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alexandru Rafila

Ultimele articole