Ministrul Sportului este acuzat că și-a premiat tatăl cu peste 110.00 de euro la Jocurile Paralimpice Tokyo

de | 10.03.2023 19:02 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Ministrul Sportului este acuzat că și-a premiat tatăl cu peste 110.00 de euro la Jocurile Paralimpice Tokyo

Sindicatul Național Sport și Tineret aduce acuzații ministrului Sportului, Eduard Novak, susținând că acesta și-ar fi premiat tatăl cu 112.000 euro pentru Jocurile Paralimpice Tokyo 2020.

Mai exact, acuzațiile sunt de abuz în serviciu și conflict de interese, iar Sindicatul Național Sport și Tineret cere Agenției Naționale de Integritate și Corpului de Control al premierului să verifice activitatea lui Eduard Novak.

Potrivit reprezentanților sindicatului, Novak s-ar fi folosit de funcția sa pentru a-l adăuga pe statul de premiere al ministerului pe tatăl său, iar în acest fel i-a asigurat acestuia un premiu de 112.000 euro. SNTS susține că deține anumite documente care confirmă acuzațiile.

Este mai mult decât evident faptul că ministrul sportului Novak Carol-Eduard s-a folosit de funcția deținută, pentru a-l adăuga pe statul de premiere al Ministerului Sportului pe tatăl său, numitul Novak Karoly, ca antrenor principal, pentru a se asigura că acesta va primi un premiu în suma maximă ce s-a acordat de 554.344 lei (112.000 euro), împotriva deciziei Biroului Federal al Comitetului Național Paralimpic, care nu l-a nominalizat pe Novak Karoly nici măcar pe funcția de antrenor secund”, se spune în materialul publicat de SNTS.

Eduard Novak: „SNTS face tot posibilul să murdărească numele meu”

Pe de altă parte, ministrul Eduard Novak susține că tatăl său a făcut parte din staff, fiind antrenor.

La fiecare ediție a Jocurilor Olimpice, la care am participat și am avut rezultate pentru România, a fost premiat și staff-ul, așa cum se întâmplă în orice sport. Tatăl meu este un antrenor emerit, mi-a fost mereu alături și a făcut parte din staff-ul meu.

El a fost premiat și în 2008, când am câștigat prima medalie și în 2012, când am luat aurul olimpic și în 2016. În ceea ce privește premierea acordată pentru Tokyo 2020, Comitetul Național Paralimpic (CNP), prin adresa 514/2021, a înaintat la Ministerul Sportului premierile în baza HG 1447/2007”, a transmis ministrul Sportului.

De asemenea, Eduard Novak spune că SNTS vrea să îl denigreze, atât pe el, cât și instituția pe care o conduce. Ministrul adaugă că a depus plângere penală.

Sindicatul Național Sport și Tineret de 2 ani de zile face tot posibilul să murdărească numele meu. Timp de doi ani acest sindicat, în frunte cu Andy Nagy, nu a făcut altceva decât să denigreze instituția pe care o reprezint. Am depus plângere penală și un proces civil, deoarece fiecare situație este folosită pentru a-mi defăima numele”, a mai spus ministrul Novak.

Foto descriptiv Hotnews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Mama lui Robert Glință despre gafa lui Eduard Novak: „Acest ministru obscur și total nepregătit, nu merită decât ocolit”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Sportului