Pericol public! Minor fără permis – prins beat la volan în Argeș!

de | 14.11.2022 15:06 | Știri, Eveniment, Importante, Județean

Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Domnești au acționat pentru respectarea regulilor de circulație, menținerea unui climat de ordine publică în locurile pretabile aglomerării, precum și prevenirea faptelor contra patrimoniului și au întocmit un dosar penal ca urmare a săvârșirii a două infracțiuni la regimul circulației.

Astfel, organele oficiale au depistat un minor de 17 ani, din Aninoasa, în timp ce conducea un autoturism pe DN 73C, pe raza comunei Domnești, fără a deține permis de conducere.

De asemenea, s-a stabilit că autoturismul în cauză i-a fost încredințat de către proprietar, iar autovehiculul condus avea valabilitatea poliței RCA expirată, fiind aplicată măsura complementară de imobilizare a autovehiculului, prin retragerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, conform prevederilor Legii 132/2017.

Mai mult de atât, tânărul era și băut, în urma testării cu aparatul etilotest rezultând o valoare mai mică decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără drept, respectiv de încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu deține permis de conducere, conform art 335 alin. 1 și 3 din Codul Penal.”, anunță IPJ Argeș

Sursa Foto eMaramures

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Paznici din Pitești – beți la locul de muncă!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: